Évforduló

2023.01.07. 15:40

Két éve, vízkeresztkor szentelték püspökké Felföldi Lászlót

Két évvel ezelőtt, 2021. január 6-án, az Úr megjelenésének ünnepén szentelték püspökké és iktatták be főpásztori hivatalába a pécsi Szent Péter- és Szent Pál-székesegyházban Felföldi Lászlót, a Pécsi Egyházmegye megyéspüspökét.

TEOL

Felföldi László püspök (Fotó: Pécsi Egyházmegye)

Még 2020. november 18-án jelentették be, hogy Ferenc pápa pécsi megyéspüspökké nevezte ki a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynökét, az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet vezetőjét, nyíregyházi plébánost, Felföldi Lászlót.

A püspökszentelési és beiktatási liturgián Erdő Péter bíboros, prímás volt a főszentelő, Udvardy György veszprémi érsek és Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi püspök pedig a a társszentelők.

Felföldi László a Szent István király által 1009-ben alapított Pécsi Egyházmegye 83. püspökeként Udvardy György veszprémi érseket, pécsi apostoli kormányzót követte a Pécsi Egyházmegye főpásztori székében. (Forrás: Pécsi Egyházmegye)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában