Funkcionális Fitnesz

2023.01.06. 13:10

Kiváló eredményt produkált a két dombóvári sportoló Mexikóban

Személyesen is gratuláltak Dombóvár legújabb, világbajnokságon sikereket elért két sportolójának Pintér Szilárd polgármester és Hosszú Sándor Gergely sportreferens.

Varga Szilvia

Személyesen is gratuláltak a sikereket elért sportolóknak Pintér Szilárd polgármester. (A szerző fotója)

Halmosi Zsolt 6., Tóth Dominik pedig 11. helyen zárt Mexikóban, a Funkcionális Fitnesz Világbajnokságon 2022 decemberében. Mindketten a Dombóvári Z2 Sportegyesület sportolói, Gábor Balázs tanítványai.

A találkozás alkalmával beszélgettek a felkészülésről, a verseny részleteiről, tapasztalatairól és céljaik is előtérbe kerültek. Már jövő héten elkezdik a felkészülést a nyári országos bajnokságra, de a fontos megmérettetés előtt, még vár rájuk az érettségi vizsga.

Gábor Balázs tanítványai idén júliusban vettek részt a Funkcionális Fitnesz Nemzeti Bajnokságon, ami egyben országos válogató is volt. Halmosi Zsolt magyar bajnok lett, Tóth Dominik pedig harmadik helyen végzett. Ezáltal mindketten meghívást kaptak a válogatott keretbe, továbbá indulási jogot szereztek a korosztályos (U18) világbajnokságra.

Komoly felkészülési munka zajlott az elmúlt időszakban. A teljes egyesület, támogatók, barátok, család mind ott álltak végig a fiúk mögött, hiszen nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is a legjobb formájukat kellett hozniuk a hat fordulóból álló világversenyen.

Halmosi Zsolt és Tóth Dominik rendkívül sok tapasztalatot szereztek első világversenyükön, mindketten nagyon motiváltak és elkötelezettek a jövőt illetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában