Pályázat

2023.01.19. 12:30

Még nem tudni, ki lesz a bölcsődevezető Tolnán

Újabb pályázatot írnak ki a Tolna Városi Bölcsőde vezetőjének kiválasztására – döntött legutóbbi rendkívüli ülésén a tolnai képviselő-testület.

S. K.

Appelshoffer Ágnes polgármestere, háttérben a bölcsőde

Fotó: Mártonfai Dénes

Az első, novemberben kiírt pályázatra négyen jelentkeztek. Közülük három pályázó nem rendelkezett a szükséges végzettséggel, így az ő pályázatuk érvénytelennek bizonyult. A negyedik jelentkező kinevezését az értékelést végző ideiglenes bizottság javasolta a képviselő-testületnek. A nyertes jelentkező azonban január elején visszavonta a pályázatát. Ezért van szükség új pályázat kiírására. 

Mint azt megírtuk, Tolnán az elmúlt években családi-, illetve magánbölcsődék biztosítják a legkisebb gyerekek napközbeni ellátását. Az új városi bölcsőde létrehozására az önkormányzat 2019-ben mintegy négyszázötven millió forintos pályázati támogatást nyert el. A létesítmény műszaki átadása tavaly ősszel megtörtént. A tervek szerint idén tavasszal kezdheti meg működését a kétcsoportos bölcsőde. Az intézmény vezetőjét március elsejétől tervezik kinevezni, öt éves időtartamra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában