Hajdan

2023.01.28. 09:00

Megrohamozták a Kapost és a Siót

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

60 ÉVE a megye huszonkét körzeti földművesszövetkezete mintegy ötszáz vagon jég kitermeléséről és elvermeléséről gondoskodott. „A Gyönki Körzeti Földművesszövetkezet az ellátási körzetéhez tartozó 12 községben 14 jégvermet tölt meg, ami annyit jelent, hogy a szövetkezet 25 vagon jeget tárol. Néhány községgel odébb, a pincehelyi jégvágók a Kapost és a Siót »rohamozták« meg. Az itteni körzeti földművesszövetkezet 21 vagon jeget vermeltet el.” 

60 ÉVE  Európa öt országába jutott el a tolnai hal. „Az NDK-ban éppúgy szeretik, mint Bécsben, Prágában, Bonnban és Rómában. Az olaszok azonban különböznek a többi vásárlótól. Ők csak a compót veszik, de kikötésük, hogy nem lehet nagyobb húsz centiméternél.”

60 ÉVE „eredményesen zárta a vadászidényt a Szekszárdi Béri Balogh Ádám vadásztársaság. Az eredményes vadgazdálkodást a betakarítás bizonyítja. Százötven fácánkakast és 520 nyulat adtak át szerződésre a MAVAD-nak.”

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

 

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában