Fejlesztések

2023.01.04. 11:30

Paks mindegyik külső városrészén történtek beruházások az elmúlt évben

Dunakömlődön, Biritón, Csámpán, Cseresznyésben, Gyapán és Hegyespusztán is történtek fejlesztések. Dunakömlődön parkoló készült, az itteni óvoda támfala új színeket kapott, Biritón és Csámpán folyik a közösségi házak korszerűsítése, Cseresznyésben pedig kandelábereket kap a játszótér.

Gazsó Rita

Szabó Péter, Paks polgármestere (középen) is megtekintette az elkészült alkotást (Fotó: Molnár Gyula)

Húsz-húszmillió forintos keretből gazdálkodhatott az elmúlt évben a dunakömlődi, valamint a Biritót, Csámpát, Cseresznyést, Gyapát és Hegyespusztát is magában foglaló részönkormányzat. Spiesz József, a külső városrészek településrészi önkormányzatának elnöke a TelePaksnak elmondta, hogy valamennyi településrészen igyekeztek fejlesztéseket végrehajtani. 

– A CLLD programban pályázati forrást nyertek a külső városrészek a közösségi házak korszerűsítésére. A biritói közösségi házban kicserélik a vezetékeket, aljzatbetonozást hajtanak végre, felújítják a konyhát, vizesblokkot, Gyapán ugyanezeket a munkálatokat végzik el, továbbá kicserélik a közösségi ház nyílászáróit, és álmennyezetet is kap az épület – sorolta fel a részleteket a képviselő. 

Cseresznyéspusztán a részönkormányzati keretből a játszótér megvilágítására kandelábereket helyeztet ki Pirgi Zoltán képviselő, és fásítást végeznek a településrészen. Csámpán is folyamatos volt a munka, Feil József képviselő a részönkormányzati keretét a csámpai közösségi ház melléképületének újjáépítéséhez szükséges engedélyek beszerzésére fordította. 

Dunakömlődön elkészült az áruház előtti parkoló (Fotó: M. Gy.)

Dunakömlődön csaknem az utolsó fillérig sikerült elkölteni a részönkormányzati keretet – tájékoztatott Spiesz József.  A Paksi Napsugár Óvoda dunakömlődi tagóvodájának támfala 2021 őszén készült el, már akkor a tervek között szerepelt a fal festése, az elkészült munkát, amelynek fő motívuma Paks és Dunakömlőd természetvédelmi elemeit és tájait, valamint a négy évszakot jeleníti meg, szeptemberben adták át. 

A beruházás részben részönkormányzati, részben polgármesteri keretből valósult meg – emelte ki az a településrészi önkormányzat elnöke, aki hozzátette, hogy az időjárás is okot adott az óvodát érintő beruházásokra, hiszen a támfal mögött beszakadt két pince miatt a nyári esőzésekkor iszap árasztotta el az óvoda udvarát. Ezt a problémát, mint mondta, részönkormányzati keretből orvosolták. 

Dunakömlődön emelett elkészült az áruház előtti parkoló, huszonnégy férőhellyel bővítették a temetői urnafalat is, a helyi ovifocipálya mellé pedig padokat helyeztek ki a szülők számára, továbbá önkormányzati keretből megrendelték a Radnóti utca felújításának tervezését, amelynek tervei már el is készültek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában