Podcast

2023.01.23. 19:10

Tizenhét évesen már nyugdíjas klubot vezetett a szövetség elnöke

„A közösség ereje ad lelket a kultúránk, identitásunk megőrzésében” – vallja Illés Tibor, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének nemrégiben, január 7-én újraválasztott elnöke, akit céljairól és az ernyőszervezet idei feladatairól kérdezett a Teol.hu podcast legújabb adásában Vizin Balázs szerkesztő.

Vizin Balázs

Illés Tibor, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének nemrégiben újraválasztott elnöke volt a teol podcast legújabb vendége. (A szerző felvétele)

A beszélgetésből egyebek mellett az is kiderül, hogy az elmúlt időszak eredményeit tekintve a tagegyesületek összetartására, a szövetség megerősítésére, valamint a kismányoki Székely Porta elkészültére a legbüszkébb. Továbbá arra, hogy minden éven változatos, több korosztálynak szóló programokkal népszerűsítik a bukovinai székelyek gazdag kultúráját, szellemi örökségét. Mint fogalmazott: a 2023-as esztendő is bővelkedik feladatokban, kihívásokban. 

Ezek közül is kiemelte a fiatal generáció megszólítását, amely a szövetség és annak tagegyesületeit tekintve is embert próbáló feladat. A szövetség élén ambiciózus tervekkel, a csapatmunkában rejlő erőt szem előtt tartva vág neki az új elnöki ciklusának. Rutinja már van a, hiszen mint elárulta: 17 évesen már nyugdíjas klubot vezetett. 

A Teol.hu podcast csatorna korábbi beszélgetései ide kattintva bármikor meghallgathatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában