Gyorshajtás

2023.01.21. 12:27

Traffiboxot telepítettek, gyermekeiket féltik Gyapán

Sebességmérő készülék elhelyezésére alkalmas, úgynevezett trafiboxot telepítettek csütörtökön Gyapán. Szabó Péter, Paks polgármesterének tájékoztatása szerint a doboz kihelyezése azért volt indokolt, mivel a településen nagy az átmenő forgalom.

Gazsó Rita

Illusztráció: MW

– A településen élők többször jelezték már felénk is, hogy Gyapa belterületén túl gyors a közlekedés és megnőtt a személyautóforgalom. Hiába a lakott terület tábla, az erre autózók sokszor nem csökkentik a sebességet, a helyiek pedig félnek, nehogy baleset érje a gyermekeiket – mondta Spiesz József, a körzet önkormányzati képviselője.

A rendőrség megvizsgálta több évre visszamenőleg, hogy mennyi a gyorshajtás a területen, és ez alapján úgy döntöttek a sebességmérő berendezés kihelyezése mellett. Az eszköz célja, hogy lassítsa a forgalmat, ezzel biztonságosabbá téve a települést. 

A berendezés 220 fokban forgatható, így mindkét irányból alkalmas a sebesség mérésre. A traffipaxot időszakosan a rendőrség helyezi a dobozba. A telepítés költségeit, mintegy 2,5 millió forintot Spiesz József a képviselői keretéből állta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában