Hajdan

2023.01.22. 18:30

Valakik beköltöztek a szekszárdi alsóvárosi temető egyik kriptájába

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből

Szeri Árpád

Illusztráció: MW

35 ÉVE „a meglévő hőkezelő berendezések mellé egy harmadikat vásárolt a Paksi Konzervgyár. A mikroprocesszoros vezérlésű gép előnye, hogy szakaszos helyett folyamatos üzemű, s mivel fele annyi gőzzel oldja meg a konzervek tartósítását, energiát is kevesebbet fogyaszt, mint régebbi társai. Teljesítményében ezzel szemben túlszárnyalja őket, mert míg azok percenként 240 üveget fürdetnek meg a forró párában, addig az új 290-et.”

35 ÉVE „lakókocsit vásárolt a Palota Bőrdíszmű Szekszárdi Gyáregységének MHSZ-Klubja a tagjai részére. Ezzel az üdülési lehetőséget bővítik a nyári szezonban. A lakókocsi telepítését a klubtagok igényeinek megfelelően végzik majd el.”

35 ÉVE futótűzként terjedt az a hír, hogy a szekszárdi alsóvárosi temető egyik kriptájába valakik beköltöztek. „Hogy mi a hír alapja és mi a valóság, arról a rendőrségtől kaptunk információt. Egy kocsmában igazoltattak egy ittas, szellemileg fogyatékos férfit. A rendőr azon kérdésére, hogy hol lakik, azt válaszolta, a kriptában. Ez a válasz tetszett az ivócimboráknak, akik azt felnagyítva, megmásítva adhatták tovább. A közlés valótlanságáról a rendőrség meggyőződött, tehát a temető egyik kriptájának sincs élő lakója.”

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában