Tájékoztatás

2023.02.03. 15:30

A vállalkozókkal egyeztetett Bátaszék polgármestere

Az együttműködés reményében munkareggelivel egybekötött szakmai beszélgetésre hívta a helyi vállalkozók képviselőit dr. Bozsolik Róbert bátaszéki polgármester a városháza házasságkötő termébe.

M. I.

Dr. Bozsolik Róbert. Archív fotó: Makovics Kornél

Az idei évben a gazdasági élet valamennyi szereplőjére komoly nehézségek várnak, hiszen óriási a bizonytalanság szinte minden területen. Ahhoz, hogy a város a problémák ellenére el tudja látni feladatait, összefogásra van szükség az önkormányzat és a vállalkozói szféra helyi szereplői között – hangzott el az összejövetelen a bataszek.hu beszámolója szerint.

A polgármester elmondta, hogy az iparűzési adóból az elmúlt években jelentős összeg folyt be, tavaly 323,5 millió forint. Ez az önkormányzat bevételeinek 19,8 százaléka.

A városvezető beszámolt arról is, hogy hamarosan az ipari park újabb hat hektáros területét tudják átadni. Új területek bevonására további pályázati lehetőségre lenne szükség. Beszámoló hangzott el a jövőt érintő tervekről is, melyeket elsősorban a TOP pályázati forrásokból kívánnak megvalósítani helyi vállalkozások bevonásával. Ilyen lenne a Kanizsai Dorottya Általános és Zeneiskola Konyha korszerűsítése, bővítése, a helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra, valamint a szociális alapszolgáltatások fejlesztése. 

Pályázatból tervezi a város felszámolni az illegális hulladéklerakót, valamint a rekultivált hulladéklerakó végleges lezárását is. Elbírálásra, de egyben tartaléklistára került a Bezerédj, Orbán, Olimpia utca, valamint a Lajvér puszta településrészen a Nyéki hegyi és a Pince sor felújítására benyújtott anyag.

A rendezvényen tájékoztatást kaptak az egybegyűltek a város rendezvénytervéről is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában