Szavazzon most!

2023.02.27. 13:35

Elhivatott orvosokra szavazhatunk

Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképpen nyolcvan esztendővel ezelőtt vehette át az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

TEOL

Forrás: szentgyorgyialbertorvosidij.hu

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, amelyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

A szavazási időszak február 20-án kezdődött és március 20-ig tart. Ez alatt már csak a jelölt orvosokra lehet leadni a voksokat. A szavazási időszak alatt a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon naprakészen nyomon követhető a szavazás legfrissebb eredménye. A szavazás során az alábbi adatokat kell a szavazónak megadnia: szavazó neve, e-mail-­címe, a jelölt orvos nevét kiválaszthatja a legördülő listából. A szavazási időszak alatt egy e-mail ­címről egy szavazat érkezhet. A díjátadó április 12-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián lesz.

Tolna vármegyéből a következő orvosokra lehet szavazni: 

  • dr. Englert Rolland háziorvos (Dunaföldvár), 
  • dr. Salamon Ágnes Belgyógyász, gasztroenterológus (Szekszárd), 
  • dr. Varga József  szülész-nőgyógyász szakorvos (Szekszárd), 
  • dr. Szemes László sebész (Szekszárd), 
  • dr. Dömötör Zita háziorvos (Tengelic) és 
  • dr. Fodor Ágnes háziorvos (Paks). 

A közönség jelölései és szavazatai alapján három orvos Kelet-Magyarországról (Dunától keletre), három orvos Nyugat-Magyarországról (Dunától nyugatra), egy orvos Budapestről érdemesül díjra.

A zsűri döntése alapján különdíjjak is kiosztásra kerülnek, így például Goodwill Pharma különdíj és Goodwill Pharma Életmű Díj.

A jelöltekre a szentgyorgyialbertorvosidij.hu/ oldalon lehet szavazni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában