Felhívás

2023.02.09. 15:56

Gallyazzák a vezetékekhez közeli fákat Tamásiban

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: MW/Bencsik Á.)

Hivatalos honlapján tájékoztatta a városlakókat Tamási önkormányzata, hogy a település belterületén a kisfeszültségű villamos vezeték hálózat környezetében, annak biztonsági övezetében szükséges gallyazási feladatokat az áramszolgálató megbízásából a Tamási Városüzemeltető Kft. látja el.

Mint írták, az E-on Zrt. üzemeltetésében működő közép- és kisfeszültségű hálózat vezetékeire vonatkozóan jogszabály rögzíti, hogy a vezetékek biztonsági övezetébe tilos olyan növényt ültetni, melynek magassága kifejlett állapotában meghaladja a 4 métert. A kisfeszültségű hálózat esetében a minimális védőtávolság minden irányban legalább 2 méter, középfeszültségű vezeték esetében pedig legalább 3,5 méter. Oszlopok körül legalább 1,5 méter. Az előírás a közterületen ültetett, és a magánterületen ültetett növényzetre egyaránt vonatkozik.

Mivel a megbízás keretében a Városüzemeltetési Kft-nek kizárólag a biztonságos üzemeltetés szempontjából kritikus problémákat kell kezelnie, így e munkálatok során esztétikai, illetve növényzet óvási igényeket sajnos nem minden esetben tudnak figyelembe venni.

Az önkormányzat ezúton kéri a tulajdonosokat, hogy amennyiben a vezetékek biztonsági övezetébe nőtt növényzet gallyazásával, visszanyesésével kapcsolatban esztétikai, növényzet óvási igényeket támasztanak, akkor a gallyazást végezzék el saját hatáskörben, vagy a munka elvégzésével kapcsolatban keressék a káefté munkatársát a 0674/471–121-es telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában