Rehabilitáció

2023.02.06. 11:30

Gyógykezelése közben sem tétlenkedik Felsőnyék polgármestere

Sokan aggódnak Debella László felsőnyéki polgármesterért, akit hetekre kénytelen nélkülözni a Polgármesteri Hivatal. Portálunk megtudta, hogy egy hosszabb rehabilitációs kezelést írtak elő számára az orvosok.

Brunner Mónika

Debella László polgármester (balról a második) unokájával és Süli János államtitkárral

Fotó: Makovics Kornél

Nincs baj, nem kell aggódni. Debella László polgármester lapunknak elmondta, hogy jól van, és február tizenötödikével kezdi újra a munkát a Felsőnyéki Polgármesteri Hivatalban. A gyógykezelése alatt sem tétlenkedik, nála van a laptopja, a mobiltelefonja, folyamatosan intézi a hivatali ügyeket, valamint napi kapcsolatban van az önkormányzati munkatársakkal.

– Mennek a dolgok tovább. A derekamat és a térdemet kell helyre tenni, ezért voltam kénytelen egy időre otthagyni a hivatalt – mondta lapunknak Debella László polgármester. 

Felsőnyékkel kapcsolatban ismertette, hogy önkormányzatuk a közelmúltban pályázatot nyert a helyi kultúrház energetikai felújítására. Hamarosan elindul a közbeszerzési eljárás, hogy a kulturális intézmény napelemrendszerrel bővülhessen. További pályázatokat is benyújtanak, remélve, hogy sikerrel járnak, és egyre több fejlődés történhet a faluban. 

Debella László a település helyzetéről elmondta, hogy a mindenkit sújtó gáz- és villanyárak kapcsán a közvilágítás az, ahol védtelenek. 

– Nyolc éve vagyok polgármester, és mintha megéreztem volna a közelgő változásokat. Mire megváltoztak a rezsivel kapcsolatos szabályozások, addigra a legtöbb önkormányzati épületünk már rendelkezett napelemmel, két ingatlanunkat pedig később elektromos fűtésre állítottuk át – mondta.

Hozzátette: álláspontja szerint az önkormányzatok a hatalmas mértékű plusz kiadásokat önerőből nem tudják fedezni, az államnak valahogy kompenzálnia szükséges a megnövekedett költségeket. 

– Biztos vagyok abban, hogy az állam nem engedi el az önkormányzatok kezét – hangsúlyozta.

Számos híresség származik a faluból

Felsőnyék a Tolna-Fejér-Somogy vármegyei hármas határ tolnai csücskében található és a honfoglalás-kori Nyék törzs nevét hordozza. Mezőgazdasági település, ipara nincs. Számos híresség származik Felsőnyékről vagy közvetlen környezetéből, például Juhász Péter, az első debreceni református püspök, Vas Gereben, Petőfi Sándor írótársa, Deák Ferenc, a Haza Bölcse 1849-ben itt bujkált, számolnak be erről hivatalos honlapjukon.  

Felsőnyék Debella László polgármesterről is ismert, akinek egyáltalán nem szokványos családnevére sokan felkapják a fejüket, pláne, ha megtudják, hogy az unokáját Bella Leilának hívják. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a szőlészet és a borkészítés területén, borászata is van a falu szőlőhegyén, amely neve: Bella Szőlőbirtok és Pincészet. 

A településen három vallás képviseli magát, a Krisztusban hívő nazarénus keresztények, a református és a római katolikus vallás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában