Fejlesztés

2023.02.03. 09:39

Hamarosan elkészül a Balogh Antal iskola bővítésének első része

A tervek szerint halad a paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda és Általános Iskola bővítésének első üteme, amely 750 millió forintos állami támogatásból és az egyházmegye csaknem kétszázmillió forintos hozzájárulásából valósul meg.

Gazsó Rita

Koósz Roland iskola igazgató mutatja a fejlesztést (Fotó: M. Gy.)

A munkálatok az elmúlt év tavaszán kezdődtek meg, mostanra pedig már áll a kétemeletes, héttantermes épület a Gazdag Erzsi iskola régi ebédlőjének helyén. A beruházás a befejezéséhez közeledik. 

Mint korábban elhangzott, az épület földszintjén kap majd helyet a Gazdag Erzsi iskola új ebédlője, a felette lévő két emeleten, a meglévő zárdaépülethez kapcsolódva pedig a hét tantermet alakítják ki, amellyel megoldódik az intézmény eddigi problémája: ezentúl végre közös telephelyre kerülnek majd az alsó tagozatos osztályok. 

Felföldi László pécsi megyéspüspök szerint a beruházás első üteme terv szerint alakul, jelenleg folyamatosan tárgyalnak annak érdekében, hogy a második ütem, a tornacsarnok, a gimnázium számára új osztálytermek és szaktantermek kialakítása is minél előbb megkezdődhessen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában