Hajdan

2023.02.05. 09:00

Kigyulladt egy terményraktár, a tűzoltóautók elakadtak a hóban

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Kigyulladt egy terményraktár, a tűzoltóautók elakadtak a hóban. (Képünk illusztráció)

Forrás: Shutterstock

60 ÉVE „a havazás következtében az utak nagy része járhatatlanná, vagy nehezen járhatóvá vált a megyében. A Nagydorog-Szedres-Szekszárd közti útszakaszról 20 centiméteres új hóréteget jelentettek, a gerjeni úton 30 centis befúvások keletkeztek. Járhatatlanná vált a hófúvások miatt a Paks-Kölesd közti út Hegyes-pusztánál. A miszlai és mucsi bekötőútnál is magas hófúvások keletkeztek. Mucsi környékéről egy méteres hófúvásokról érkezett jelentés. A Németkér-Paks közti útvonalon még teherautóval is nehezen lehetett közlekedni.”

60 ÉVE „nagyszerű élményben volt része a lápafőieknek; felavatták a község új művelődési házát. A művelődési ház kétszáz főt befogadó nagyteremből, könyvtárból, olvasószobából áll, azonkívül kisebb tanácskozóteremből. A nagyterem mozivetítésre is alkalmas. Az avatási ünnepség egyúttal névadó is volt, a művelődési ház Petőfi Sándor nevét kapta.”

60 ÉVE „a Damandi Állami Gazdasághoz tartozó Mászlonypusztán kigyulladt egy kétemeletes, 50 méter hosszú terményraktár. Az úton lévő hó megnehezítette a tűzoltókocsik közlekedését. Az első kocsi elakadt a hóban, csak vontatóval tudták a raktár közelébe vontatni. Egy másik tűzoltóautó is elakadt, ezt pedig egy szovjet harckocsi és terepjáró autó segítségével sikerült kivontatni. A tűz tovaterjedését sikerült megakadályozni, nem semmisült meg a raktár és a benne tárolt gabona.”

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában