Időközi polgármester-választás

2023.02.08. 16:30

Miszla Bodor Istvánt akarta új polgármesterének

Bodor István, Miszla új polgármestere ötvenhat éves, 1990 óta a település képviselője, megválasztása előtt a harmadik ciklusát töltötte alpolgármesterként, majd megbízott polgármesterként.

B. M.

Elsöprő többséggel választották Bodor Istvánt polgármesternek a vasárnapi választáson (képünk illusztráció)

Fotó: Mártonfai Dénes

Mezőgazdasági vállalkozó Miszlán, 1993 óta vezeti saját cégét, nős, két felnőtt gyermek édesapja. A jövő héten teszi le hivatalos polgármesteri esküjét és fogadalmát.

Mint az ismeretes, tragikus hirtelenséggel hunyt el Boza Ferenc, Miszla korábbi polgármestere múlt év október huszonnyolcadikán. A haláleset miatt írták ki az időközi polgármester-választást, amelyet múlt hét vasárnap tartottak. A nyertes Bodor István független jelölt, a korábbi alpolgármester, aki kilencven szavazattal győzött.

A polgármesteri tisztségért az elhunyt felesége, Bozáné Schumacher Katalin is harcba szállt, ő harmincöt szavazatot kapott, ugyanannyit, mint Takács Attiláné polgármester-jelölt. A kétszáznyolcvan lakosú községben kétszázharminckilenc választópolgár közül százhatvanhárman adták le voksaikat, amelyek közül három érvénytelen volt. Hetvenhatan nem szavaztak.

– Örültem az eredménynek, mert közel háromszor annyian voksoltak rám, mint a többi jelöltre, és ez azt mutatja, hogy a falu bízik bennem, ezek szerint tehát a lakosok azt akarták, hogy én legyek a faluvezető – mondta lapunknak Bodor István, Miszla új polgármestere.

A polgármesteri feladatokat elődje elhunyta óta még alpolgármesterként vette át, így megbízott polgármesterként már több mint három hónapja ismerkedik a teendőkkel.

– Jóban voltam néhai Boza Ferenc polgármesterrel, barátok voltunk, együtt nőttünk fel – tette hozzá.

Elmondta, hogy Miszla jövőjét polgármesteri ciklusa során a meglévő sikeres pályázatok lebonyolításában, valamint új pályázatok beadásában látja.

A falu hivatalos honlapján található köszöntőben szerepel, hogy Miszla, a dombok rejtette zsáktelepülés sokak szerint a világ vége, mások szerint éppen a közepe. Lakói vendégszeretők, szorgosak, a Miszláról elszármazottak is ezt vallják. „Akik innét indultunk, valami olyat kaptunk az itt élő emberektől, emberi útravalót, hagyománytiszteletet, ami maradandó és örökre meghatározó. Falusi örökséget, amit magunkba szívtunk, elraktároztunk, ám a falusi hangulatot visszahozó érzések elő-előtörnek bennünk” – írták.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában