Közmeghallgatás

2023.02.17. 08:57

Nemet mondtak a kavicsbányára a madocsaiak

Nem kell bánya Madocsára!

Szeri Árpád

A helybeliek számos ok miatt nem kívánnak kavicsbányát Madocsán, és minden erejükkel ellenállnak a tervnek.

Fotó: Makovics Kornél

Ez a felirat fogadta a település Faluházához vezető úton mindazokat, akik csütörtökön délután az említett épülethez igyekeztek. Tették ezt azért, mert itt, a zsúfolásig megtelt színházteremben zajlott le az a közmeghallgatás, melyen a tervezett kavicsbányával kapcsolatos, környezeti hatásvizsgálati eljárással összefüggő kérdések kerültek terítékre. Pontosabban, kerültek volna, de az eljáró hatóságot, valamint a beruházót képviselő személyeknek általános és folyamatos elutasításban volt részük.

A megjelent helybeliek, környékbeliek azt az egyöntetű álláspontot képviselték, amit egyébként már korábban is kifejeztek: számos ok miatt nem kívánnak kavicsbányát Madocsán és minden erejükkel ellenállnak a tervnek. Többször is felszólították a túloldal képviselőit, hogy vegyék a kabátjaikat és távozzanak, mert csak egymás idejét rabolják. A közmeghallgatás ezzel együtt több mint másfél órán át tartott és a kifejtett madocsai álláspontok rendre tapsban és hangos tetszésnyilvánításban részesültek.

Hamarosan jelentkezünk a részletes tudósítással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában