Potápi Árpád János

2023.02.05. 14:30

Őseink előtti tisztelet a népviselet

A Felvidéki Népviseletes Bál megnyitóján mondott szombaton este köszöntőt Potápi Árpád János, nemeztpolitikáért felelős államtitkár.

TEOL

A Felvidéki Népviseletes Bál megnyitóján mondott szombaton este köszöntőt Potápi Árpád János.

Forrás: Fb.

Mint beszédében elhangzott: a táncház, a népszokások és a népviselet az élet különböző területein ugyanazt üzenik: van sajátos, jól megkülönböztethető magyar módja az életnek, a népviselet pedig azért is különösen értékes, mert azzal „őseink kultúráját öltjük magunkra”.

Magyarország kormányának nemzetpolitikája arra az elhatározásra épült föl, hogy az összetartozás érzése és tudata mentén egy gondoskodó közösségként erősítse meg nemzetünket. Ez a törekvés sok fejlődést, építkezést és még több örömöt hozott a külhoni magyarságnak, s az egyik ilyen öröm éppen a bál helyszínén, Szepsiben érte a közösséget, amikor tavaly márciusban sikerült átadni a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont épületét.

Az idén az a cél, hogy megőrizzük az eddig elért eredményeket és fenntartsuk a gondoskodó közösségek erejét. Egy háborús és szankciós válságokkal induló esztendőben nem lehetünk nagyravágyóak, de amit ígérünk, azt meg fogjuk tartani. Magyarország kormánya továbbra is felelősséget visel minden magyarért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában