Teol.hu podcast

2023.02.03. 17:05

Road movie Új-Zéland vad vidékein

Különleges személyiség, elkötelezett egyéniség mutatkozik be a teol.hu podcast legújabb adásában.

Szeri Árpád

A Teol.hu podcast legújabb vendége Máté István volt (Fotó: D. M.)

Három évvel ezelőtt, a Szekszárdi Garay János Gimnáziumban tett érettségi után Máté István meg sem állt a világ túlsó végéig. A mindössze 19 éves fiatal egy nemzetközi ifjúsági program révén jutott el Új-Zélandra. Hét és fél hónapig dolgozott, ha kellett, napi tizennégy órát egy építkezésen, majd pedig két és fél hónapon át egy viharvert Volkswagennel bejárta a kettős szigetországot.

Igazi road-movie, utazásos mozifilm alapanyag kerekedett ki ebből a felfedező útból, mely magában foglalt dzsungel túrát az érintetlen szubtrópusi őserdőben, sivatagi kalandot Rangipo dűnéi között és kajakozást a Csendes-óceán partmenti vizein. Expedíciója negyvenkét napot ölelt fel, nyolcezer kilométert megtéve és közel háromezer új-zélandi dollárt elköltve. A sors különleges szeszélye folytán gépjárműve pontosan nagybátyja aucklandi háza előtt robbant le.

„Így utaztam körbe a világ egyik legérdekesebb, legfurcsább, legsokszínűbb és mégis legegyszerűbb országát. Csodaszép vidékeken jártam, azonban az igazi utazást mégis magamban, mélyen a gondolataimban tettem meg” – adott sokatmondó összegzést Máté István, aki hazatérve egy újabb különleges kalandra szánta el magát: kortársai többségével ellentétben nem valamelyik nyugat-európai, avagy amerikai egyetemen tanult tovább, hanem Erdélybe utazott és Kolozsváron beiratkozott a Babeş-Bolyai Tudományegyetemre, nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakra.

A teol.hu podcast legújabb vendégével való beszélgetés itt meghallgatható:

A Teol.hu podcast csatorna korábbi beszélgetései ide kattintva bármikor meghallgathatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában