Koronavírus

2023.02.15. 18:00

Szekszárdon mérsékelt az örökítőanyag koncentrációja

Újra csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi központ (NNK) szerdán a honlapján.

TEOL

Mintavétel a koronavírus örökítőanyagának vizsgálatához (Fotó: MW)

Azt írták: országos átlagot tekintve ismét csökkenést mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. A vizsgált városok közül csökkenő tendencia figyelhető meg Budapest mindhárom szennyvíztisztítójának ellátási területén, valamint Egerben, Kaposváron, Kecskeméten, Nyíregyházán, Tatabányán és Veszprémben – írták.

Hozzátették: a mért eredmények többsége stagnáló tendenciát mutat, enyhe emelkedés egyedül Salgótarjánban tapasztalható. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja négy városban – Győr, Salgótarján, Tatabánya, Szekszárd – a mérsékelt, míg 18 mintavételi helyen az emelkedett kategóriába sorolható – közölte az NNK.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

830 az új fertőzöttek és 6,422 millió a beoltottak száma

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 732 fő, közülük 6 208 908-an a második, 3 904 788-an a harmadik, 423 608-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont. A teljes cikk ide kattintva olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában