Akadálymentesítés

2023.02.08. 20:45

Szükséges az egészségházak fejlesztése Nagykónyiban és Nagydorogon

Egészségházakat fejlesztenek Nagykónyiban és Nagydorogon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz csaknem négyszázmillió forintos támogatásával, tájékoztatott az MTI.

Brunner Mónika

A közleményben ismertetik: Nagykónyiban százhatvankét millió forintból kétszáz négyzetméteres önkormányzati épületben alakítanak ki akadálymentesített egészségházat. Ott a körzeti orvosi, a fogorvosi rendelőt és a védőnői szolgálatot helyezik el. A fejlesztést az is indokolja, hogy a falu lakóinak negyven százaléka hatvan évnél idősebb, valamint a község jelenlegi rendelői nem felelnek meg a kor elvárásainak.

Nagydorogon kétszázharminchatmillió forintos energetikai korszerűsítést végeznek az egészségházon, illetve orvosi eszközöket, fogászati kezelőegységet, panorámaröntgent vásárolnak. A környező hét település több mint nyolcezer lakosát látja el az intézményben működő fogászat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában