Természet

2023.03.28. 20:26

A Dám Pont bemutatja az erdők fantasztikus világát is

Újra megnyitotta kapuit a nagyközönség számára a Dám Pont Tamásiban. Az első nap a vártnál jobban sikerült, rengetegen jöttek el – tájékoztatta lapunkat az eseményről Kutny Gábor, az intézmény vezetője.

Gazsó Rita

Az energiatakarékossági okokból szükségessé vált időszakos szünet után néhány napja ismét látogatható a Dám Pont. A nyitó programon részt vett több civil szervezet és a város több sportegyesülete, így a kerékpárosok és az íjászok, az állatvédők, akiknél kutyákat simogathattak a gyerekek, a Waldorf iskola pedagógusai pedig kézművesfoglalkozásokat tartottak a látogatóknak. Az eseményen felléptek a zeneiskola diákjai is.

Számos iskolásoknak szóló programot szervez az újra megnyílt Dám Pont. Fotó: beküldött kép.

A Dám Pontotban egyébként már februárban elkezdődtek a nyitás előtti programok, amelynek célja az volt, hogy az intézmény újra be kerüljön a köztudatba. Az első alkalommal a látogatóközpont és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai várták a környékbeli iskolásokat egy, a Pacsmagi Tavak élővilágát bemutató előadással összekötött tárlatvezetésre, majd a Tamásiban, illetve a járásban élők kereshették fel a Dám Pontot. 

A hivatalos nyitás előtt néhány nappal az iskolások számára szerveztek akadályversenyt, a múlt héten pedig az erdők nemzetközi napja alkalmából a város iskoláiból érkezett 175 diáknak mutatták be a Gyulaj Zrt-vel közösen az erdők fantasztikus világát, akik emellett kipróbálhatták a látogatóközpont Digitális Ökoturisztikai Élményterét is. A házhoz kötődő hagyományos rendezvényeket – mint megtudtuk, – idén is megszervezik. Itt rendezik majd meg a helyiek körében már népszerű, hagyományos Sport Majálist is.

Kutny Gábor elmondta, hogy szeretnék ha minél több iskolás csoport juthatna el hozzájuk akár távolabbról is. Az osztálykirándulások közeledtével összeállították, miért javasolják, hogy idén Tamásit és környékét vegyék célba a gyerekekkel, a következő hetekben pedig meghirdetik az iskolai osztálykirándulási lehetőségeket. Az intézményvezetőtől megtudtuk, a közelmúltban támogatás nyertek egy pályázatból, amelyet arra fordítanak, hogy a várossal közösen egy szemétszedési akciót szervezzenek a Parkerdőben. 

A Dám Pont egyelőre csütörtöktől vasárnapig fogad vendégeket 10 és 17 óra között, amelyet a nyári időszakban további egy nappal meghosszabítanának – mondta az intézményvezető, aki arról is beszámolt, hogy kidolgozás alatt áll egy olyan belépőrendszer bevezetésének lehetősége, amely egyszerre lesz majd érvényes a fürdőbe és a látogatóközpontba is. Ennek bevezetése hamarosan megtörténhet – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában