Értekezlet

2023.03.10. 13:31

A tanyavilág biztonsága érdekében osztották meg tapasztalataikat

„Jelenünk és jövőnk biztonsága” címmel tartottak kerekasztal megbeszélést csütörtökön Szekszárdon, a katasztrófavédelem Wesselényi utcai épületében.

Az értekezleten a meghívottak a tanyavilág biztonságának érdekében osztották meg tapasztalataikat. 

Fotó: Tolna VMKI

A katasztrófavédelem lakosság szolgálatában végzett munkájában mindig fontos szerepet játszik az önkéntesség, melynek szerves része a karitatív szervezetek munkája – mondta el megnyitójában Dr. Balázs Gábor, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. 

A tűzmegelőzést illetően a fiatal és az idősebb korosztály is egyaránt a veszélyeztetett csoportok közé tartozik, ugyanis az ezen csoportba tartozók szellemi, vagy éppen fizikai cselekvőképessége korlátozottabb. A katasztrófavédelem egész évben kiemelt figyelmet biztosít a halálos kimenetelű lakástüzek megelőzésére. A tűz leggyakoribb kiváltó okai között szerepel a konyhai tevékenység, a dohányzás és az elektromos tüzek. 

Tavaly márciusban Szekszárdon és Mőcsény-Palatincán bekövetkezett halálesetek is konyhában történő nyílt láng használatára vezethetők vissza. Mindkét alkalommal egy-egy idős lakó felsőruházata gyulladt meg.

A Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület megbeszélésén a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság házigazdaként vett részt. Az egyes programpontokban Bartók Júlia, a Szőlő-Szem Egyesület elnöke, Dr. Varga András, a városigazgatási és rendészeti osztály vezetője, a Szekszárdi Rendőrkapitányságtól Dudás Zsolt alezredes tartotta meg előadását, amelyet követően irányított beszélgetés formájában minden résztvevőnek lehetősége nyílt hozzászólást tennie az érintett témákban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában