Babaklub

2023.03.30. 16:20

Csecsemő-újraélesztést is tanulhatnak

Lelkiismeretes védőnő Ábelné Sütő Erika. Nemcsak a kötelező feladatait látja el Őcsényben, hanem megszervezte és működteti a Babaklubot is, fél és három év közötti apróságok és szüleik számára, már több mint húsz éve.

Wessely Gábor

Ábelné Sütő Erika olvas fel a Mesekuckóban (Beküldött fotó)

A foglalkozásokat a polgármesteri hivatalban kialakított közösségi térben tartják, havonta egyszer, a védőnő és más szakemberek közreműködésével. A szülők csecsemő- és kisdedgondozással kapcsolatos előadásokat hallgathatnak, táplálási, táplálkozási tanácsokat kaphatnak, babamasszázst, csecsemő-újraélesztést tanulhatnak a klubban. 

Általában tízen-tizenöten vesznek részt az összejöveteleken. Tavaly novembertől Kovácsné Szabó Lívia a szekszárdi Gyermekkönyvtár dolgozója is bekapcsolódott a munkába. Beszéd-, és társasviselkedés-fejlesztő foglalkozásokat tart, verseléssel, mondókákkal, bábozással felkeltve kicsik és nagyok érdeklődését. Igazán népszerűek ezek a rendezvények. 

A nagyobbacskákat, az alsó tagozatosokat, a helyi könyvtárban kialakított Mesekuckó várja. Ez is már hosszú évek óta működik. Az elsődleges cél természetesen az olvasás megszerettetése, az olvasóvá nevelés. Megismertetik a gyerekeket a hagyományokkal, szokásokkal, az adott hónaphoz kapcsolódó ünnepekkel, jeles napokkal, történelmi eseményekkel is. Koruknak megfelelő szóbeli és írásbeli információkhoz juthatnak. 

Sokan dolgoznak a közös célért, a felnövekvő nemzedék testi-lelki gyarapodása érdekében: a védőnői szolgálat, a könyvtár, az iskola és a gyermekjóléti szolgálat munkatársai. A szükséges technikai, esetenként anyagi támogatást a falu önkormányzata biztosítja. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában