„Gergő úgy érezte, el tud menni egyedül” - mondta megtörten az édesanya (videó)

Könnyeivel küszködve, megtörten nyilatkozott hírportálunknak Nyári Gáborné, a hétfő délután otthonából eltűnt mözsi kisfiú, Nyári Gergő Dávid édesanyja. Azt mondja, a 6 éves autista kisfiú az egyik percben még mesét nézett, aztán egyszer csak kisétált a szélvihar által kinyitott kapun... Azóta nem találják.

TEOL

Húsz órája tűnt el otthonából a kisfiú, akit tegnap délután óta százak keresnek Mözs környékén: rendőrök, polgárőrök, kutató- és mentő-csapatok, helyi civilek. A kutatásba a Terrorelhárítási Központ (TEK) is bekapcsolódott – eddig sajnos kevés sikerrel.

Nyári Gáborné nagyon várja haza kisfiát (Fotó: TEOL.hu)

Portálunknak sikerült megszólaltatnia a kis Gergő Dávid édesanyját. Nyári Gáborné megtörten nyilatkozott lapunknak. Elmondta, a szélvihar felborította az udvari játékokat, férje ezeket pakolta be a házba, amikor az autista kisfiú – akinek egyik „tikkje” a sétálás – elszökött a nyitott kapun keresztül.

 

Eddig nem vezetett eredményre a keresés

Mint írtuk, hétfő délután öt óra körül veszett nyoma Gergőnek a tolna-mözsi otthonukból. Eltűnésekor szürke pulóvert és kék nadrágot viselt. „Gergő az emberekkel nem nagyon kommunikál, visszahúzódó” – írta a rendőrség. 

A keresés egész éjjel zajlott, egyelőre eredménytelenül. A kutatást nemcsak a viharos szél, és a hideg idő, de az esőtől átázott, sáros talaj is nehezítette. Tolna-Mözsön az éjjel fagypont körül alakult a hőmérséklet.

Komlósiné Kiss Anett, a vármegyei rendőrség szóvivője portálunk kérdésére elmondta, hogy a keresés nagy erőkkel folytatódik. A kisfiú felkutatásában jelenleg is több százan vesznek részt. Az ország számos pontjáról érkeztek kutatómentők és önkéntesek, akik segítik a rendőrök és a polgárőrök munkáját. Egyelőre sajnos még nem találták meg a kisfiút.

Nyári Gergő Dávidot keresik. (Fotó: Facebook)

Aki bármilyen információval rendelkezik Nyári Gergő Dávid eltűnésével kapcsolatban, hívja haladéktalanul a +36 74 501 106-os számot, vagy a 112-és segélyhívót! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában