Konferencia

2023.03.24. 12:30

Gyermekorvosok tanácskoznak Szekszárdon

Gyermekorvosok tanácskozása kezdődött pénteken reggel Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán.

Dr. Csábi Márta gyermek tüdőgyógyász főorvos a kórház névadójáról, Balassa Jánosról beszélt (A szerző felvétele)

A régióból, Baranya, Somogy és Tolna vármegyéből, valamint a Duna túloldaláról, Bajáról és a kalocsai kórházból is érkeztek szakorvosok több mint százan, hogy a gyermekgyógyász továbbképző tanfolyamon az egyes szakterületek legjobb előadótól sajátítsák el a legújabb ismereteket.

A résztvevőket házigazdaként dr. Németh Csaba, a Balassa János Kórház főigazgató főorvosa köszöntötte, elmondta, öröm, hogy a Covid okozta kényszerű szünet után ismét megtarthatják a gyermekorvosoknak ezt a hagyományos, tudományos értekezletét. Hozzátette, soha nem volt olyan fontos az összefogás, mint most, mikor a járvány után újraindul az egészségügy, a gyógyítás érdekében szükséges a közös munkához a kapcsolatok erősítése, újra alakítása.

A tanácskozás szervezője, vezetője, dr. Harangi Ferenc főorvos elmondta, az egész napos tanácskozáson előadások hangzanak el a szakma újdonságairól. Szó esik az újszülött gyógyászatról, a gyermek bőrgyógyászatról, az autoimmun betegségekről, mikor a szervezet maga termel ellenanyagokat saját sejtjei ellen, így okozva megbetegedést.

A bevezető előadást dr. Csábi Márta gyermek tüdőgyógyász főorvos tartotta, de nem szakterületéről, hanem a kórház névadójától, Balassa Jánosról. A megye szülöttje a reformkorban a korszerű magyar sebészeti oktatás és gyakorlat megteremtője volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában