Közösség

2023.03.08. 11:22

Húsvéti fészekrablásra készül a falu apraja és nagyja

Az idei évben több kiváló programmal is készülnek az aparhantiak – jelenleg a húsvéti ünnepkörre hangolódnak workshop-pal, különleges programokkal és dekorációkkal. Dávid Tímea polgármester mesélt lapunknak az ünnepkörrel kapcsolatos terveiről.

Farkas Eszter

Aparhant polgármestere az idei évben is tele van tervekkel, a települést minél inkább élhetővé szeretné tenni, a közösséget pedig elmondása szerint fontos, hogy rendezvényekkel és különféle programokkal minél inkább összekovácsolja.

Nagy sikere volt Aparhanton Török Eszter kerámia workshopjának. Beküldött kép.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy bár a település lélekszáma körülbelül ezer fő, mégis a mai napig egyaránt működik az általános iskola és az óvoda – hangsúlyozta Dávid Tímea. Az itt élő gyerekeket és szüleiket kívánjuk támogatni valamilyen formában, ezért hamarosan szeretnénk elindítani egy ösztöndíj programot – folytatta a polgármester. Emellett nemrég húsvéttal kapcsolatos, kerámia workshop-pal kedveskedtünk a faluban élő családoknak, valamint Bank-Bareith Zsuzsanna képviselővel idén közösen szerveztük meg a most már hagyományosnak számító fészekrabló programunkat.

A hét folyamán a kerámia készítő workshopon Török Esztertől tanulhattak a résztvevő családok.

Beküldött kép.

– A kermaikust Bank-Bareith Zsuzsanna képviselő asszonnyal Mohácson ismertük meg, és mindenképpen szerettük volna elhozni a településre, hogy az itt élők is kipróbálhassák a kerámia készítést. Ahhoz képest pedig, hogy a jelentkezők közül senki nem próbálta korábban, nyugodt szívvel állíthatom, hogy mindenki sikerélménnyel tért haza.

Bank-Bareith Zsuzsanna képviselő kezdte szervezni 2014-ben az adventi ablak vadászatot, innen indult az egész húsvéti őrület. Felmerülhet az emberben, hogy hogyan kapcsolódik mindez a húsvéthoz.

Beküldött kép.

– Az első ablakvadászat után évekkel később egyre több helyen lehetett már ezzel országosan találkozni, beléptem egy Facebook csoportba és itt hallottam először, hogy a tavaszi időszakban fészekrablásról beszélgetnek a csoporttagok – emlékezett vissza a képviselő. Innen jött a kezdeményezés ötlete, amelynek keretében húsvét vasárnap a helyi gyerekeknek idén már harmadik éve szervezzük meg a fészeképítést és rablást.

Beküldött kép.

Az első húsvéti fészekrakás-fészekrablás 2021-ben indult, ekkor 17 fészek épült és 25 gyerek jelentkezett. A kezdeti nehézségek ellenére a tavalyi évben már gördülékenyen ment minden és 20 helyen épült fészek a faluban, valamint 35 gyerkőc indult a tojásvadászatra.

– Április elsejéig lehet jelentkezni, eddig már tizenhat fészeképítőnk van, így szinte biztos vagyok benne, hogy idén újabb rekordot fogunk dönteni a program résztvevőinek számával. A kicsik húsvét vasárnap délelőtt 9 és délután 5 óra között válogathatnak az ajándékok közül, amiért cserébe kézzel készített apróságokkal „fizetnek” - mondta el Bank-Bareith Zsuzsanna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában