Katasztrófavédelmi évértékelő

2023.03.11. 12:00

Jelentősen nőtt a tűzesetek száma Tolnában

Az előző évi tevékenységét értékelte, és az idei esztendőre vonatkozó feladatait fogalmazta meg a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TEOL

Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok összefoglalta a legfontosabb eseményeket, jelentősebb fejlesztéseket, továbbá a szakterületek tevékenységét (Beküldött fotó)

Az évértékelő értekezletre a tiszti állomány és a társszervek képviselői előtt került sor Szekszárdon, a Wesselényi utcában az elmúlt héten. Az Igazgatóság tavaly tevékenységét Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a szervezet igazgatója foglalta össze, kiemelte a legfontosabb eseményeket, jelentősebb fejlesztéseket, továbbá a szakterületek tevékenységét és eredményeit diagramok és fényképek segítségével szemléltette.

A beszámolóban elhangzott, hogy az éves műveletek száma 5 százalékkal megemelkedett a korábbi évhez képest,  1724 tűzoltói eseményből 877 tűzesethez és 847 műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók. A műszaki mentések száma 7 százalékkal csökkent, míg a tűzesetek száma 19 százalékkal emelkedett. 

Az igazgató kitért a kéménytüzek és szén-monoxid jelenlétével kapcsolatos események statisztikáira, továbbá kiemelte a Tolna Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság, valamint a katasztrófavédelmi kirendeltségek és hivatásos tűzoltó-parancsnokságok tűzmegelőzés érdekében folytatott közös munkáját. A kivetített diákból a résztvevők  megismerték a tűzvizsgálati eljárások eredményeit, és a polgári védelmi tevékenységet ellátó szakterület lakosságvédelem érdekében végzett feladatait. 

Vármegyénk hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltóságian felül az igazgató az önkéntes mentőszervezetek jelentőségét is hangsúlyozta, különösen a legutóbbi február 4-ei viharkárok felszámolásának alkalmával végrehajtott munkákat érintően. Az iparbiztonsági szakterület vonatkozásában a veszélyes áruszállítás során végrehajtott ellenőrzéseket, míg a hatósági tevékenységet illetően pedig szakterületenként tájékozódott az állomány a végrehajtott eljárásokról. 

Az innovációval kapcsolatos fejlesztésekről a gazdasági, illetve az informatikai szakterületek bemutatásakor adott tájékoztatást az igazgató. A humán szakterület összegzésénél a feltöltöttségről, míg a hivatali tevékenység diáinál a közérdekű ügyek statisztikáit taglalta a dandártábornok. A főügyeleti és ellenőrzési osztály éves tevékenységét követően a jelentősebb szervezeti eseményeket is felsorolta az igazgató.

Az igazgató kitért a rendvédelmi társszervekkel, társhatóságokkal, valamint az együttműködő szervezetekkel folytatott közös munkára, amely együttműködések mind hozzájárulnak a Tolna vármegyében élő emberek biztonságához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában