Digitális természettudományi verseny

2023.03.10. 17:30

Kincset kerestek és találtak a tanulók

Digitális természettudományi versenyt rendezett a Szekszárdi Baka István Általános Iskola.

Szeri Árpád

A versenyzők gondosan hajtogatták az aerodinamikai szempontból is megtervezett papír repülőket (Beküldött fotó)

A vetélkedőre meghívták a városi, városkörnyéki iskolákat is. Hat intézményből összesen hetvennyolc tanuló jelentkezett. A diákok három versenyszámban mérettethették meg magukat. A reptetésen egy papírrepülő hajtogatása után az elkészült alkalmatosságot  lehető legmesszebbre kellett  eljuttatni. A komplex csapatverseny keretében a 7. és 8. évfolyamos diákok fizika, földrajz és biológia tantárgyakból oldottak meg egy feladatsort, online felületen, tableten, játékos formában.

Ez alkalommal az energia volt a fő téma. A digitális (kincs)keresésen a 7. és 8. évfolyamról érkezett, két-két tagú csapatok összetett feladatsort oldottak meg tableten, internetes kereséssel. A keresési feladatok mellett algoritmikus gondolkodást igénylő feladatokat is kaptak a tanulók. 

Fodor Edina digitális kultúra, matematika szakos tanár, a rendezvény szervezője elmondta, hogy idén a tavalyi létszámhoz képest jóval több tanuló versengett egymással. Ez azt bizonyítja, hogy a kezdeményezés mind nagyobb népszerűségnek örvend. A verseny végeztével, az eredményhirdetésen Pál Tibor József, az iskola igazgatója adta át az okleveleket és az ajándéktárgyakat.

Eredmények:

Reptetés (5-6. évfolyam):

I. hely: Kovalik Áron (Szekszárdi Baka István Általános Iskola), II. hely: Tezás Noel (Szekszárdi Baka István Általános Iskola), III. hely: Gyenes Szilárd (Szekszárdi Garay János Általános Iskola és AMI).

Reptetés (7-8. évfolyam):

I. hely: Döbrösy Zsejke (Szekszárdi Baka István Általános Iskola), II. hely: Török Hunor (Szent József Iskolaközpont), III. hely: Loe Angéla (Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola).

Komplex (7. évfolyam):

I. hely: Szekszárdi Baka István Általános Iskola, csapatnév: Bakások (Ferencz Dóra, Görcsös Zalán), II. hely: Szekszárdi Garay János Általános Iskola és AMI, csapatnév: Levi Geri (Rottler Gergely, Biró Levente Dominik), III. hely: Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola, csapatnév: Leviksa9419 (Steib Miklós, Lakatos Levente).

Komplex (8. évfolyam):

I. hely: Babits Mihály Általános Iskola, csapatnév: Viktor és csapata (Haász Marcell, Rostási Szabolcs), II. hely: Szekszárdi Baka István Általános Iskola, csapatnév: Teljesítmény (Császár Luca, Tegzes Dániel), III. hely: Garay János Általános Iskola és AMI, csapatnév: Csajszibarackok (Siklósi Panna, Horváth Boglárka).

Digitális (kincs)keresés:

I. hely: Szekszárdi Baka István Általános Iskola, csapatnév: GP2 engine (Foray Zétény, Keller Levente), II. hely: Babits Mihály Általános Iskola, csapatnév: Robbanó Cickányok (Pallós Levente, Kappel Márton), III. hely: Garay János Általános Iskola és AMI, csapatnév: Random (Szüts Levente, Pintér-Baranyi András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában