Napirend

2023.03.28. 21:22

Kulturális támogatásokról döntöttek Szekszárdon

Kedden délután Szekszárdon, a városháza dísztermében ülést tartott a közgyűlés Kultúra, Civil Szervezetek és Városmarketing Bizottsága. A testület folytatta a kiemelkedő művészeti együttesek tavalyi munkájáról, idei terveiről szóló beszámolói, előző ülésén megkezdett meghallgatását.

Szepesi László

Ezt követően azt vizsgálták, hogy a városban működő civil szervezetek és egyesületek az önkormányzattal kötött megállapodások alapján miként veszik igénybe a Babits Kulturális Központ helyiségeit. Berlinger Attila igazgató elmondta, ha a különféle célra, próbákra, rendezvényekre, irodának, raktárnak igénybe vett helyekért fizetniük kellene, az a rezsi költségekkel együtt több mint 50 millió forintba kerülne, s ekkora összeg jelentősen mérsékelné a kulturális központ anyagi gondjait. A bizottság úgy határozott, meg kell vizsgálni, hogy ezek az igénybevételek hol és miként kapcsolódnak a kulturális központ tevékenységéhez.

Fotó: a szerző felvétele

A bizottság tagjai döntöttek arról is, hogy jóváhagyják az Civil Keret pályázati felhívást, s eszerint a városban működő civil szervezetek, a napokban meghirdetésre kerülő pályázat során összesen hétmillió forint támogatást nyerhetnek.

Két támogatási kérelmet is elbíráltak, mindkét esetben könyvek megjelenéséhez kértek pénzt. Az egyik esetben úgy találták, annak tartalma nem kötődik eléggé Szekszárdhoz, ezért azt nem támogatják, a másik esetben igennel szavaztak.

A napirendben szerepelt még a város 17 kiemelkedő művészeti együttesének anyagi támogatása is. Erre a célra a tavalyinál ötszázezerrel kevesebb, összesen 7 millió forint áll rendelkezésre, s mivel az egyik együttes, a Liszt Ferenc pedagógus kórus lemondott a rá eső részről, a többi együttes a tavalyihoz hasonló nagyságú összegre számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában