Teol.hu videó

2023.03.23. 18:10

Megkezdődött a nemzetközi informatikai tehetségkutató verseny Szekszárdon (videó)

Az I. Béla Gimnázium immár 19. alkalommal rendezi meg a kétnapos Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt, amely csütörtökön reggel kezdődött meg az intézmény Neumann termében, majd egymást követték a különböző programok: előadások, kiállításmegnyitók, bemutatók.

Gazsó Rita

Az I. Béla Gimnázium immár 19. alkalommal rendezi meg a kétnapos Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt.

Fotó: Denes Martonfai

A verseny célja, hogy az elkészített pályamunkák elkészítésével lehetőséget biztosítson az informatikát szerető diákok számára tehetségük kibontakoztatására. A 120 éve született Neumann János tiszteletére este 18 órától kiállítás nyílt a Babits Mihály Kulturális Központban, amelyet a Neumann János Számítógéptudományi Társaság a verseny idejére időzített. 

A verseny az informatikai tehetségkutatás egyik legfontosabb lehetősége hazánkban, amelyre a Vajdaságból, Erdélyből, Kolozsvárról is érkeztek vendégek. A program pénteken folytatódik további bemutatókkal, zsűrizéssel és előadással, majd kora délután eredményhirdetéssel, díjkiosztóval zárul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában