Program

2023.03.18. 18:50

Millió lépéssel indulnak el a mozgásra ösztönözve

Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programját szervezi meg a Magyar Szervátültetettek Szövetsége az Aktív Magyarország Program támogatásával, és ebben több mint 50 ezer résztvevőre számítanak 77 napon keresztül – hangzott el a Millió lépés az iskoládért program pénteki sajtótájékoztatóján.

Góz Lilla/SONLINE

Fotós: Kotsis Mark

Március 27-én eldördül a startpisztoly. A minden eddiginél több embert megmozgató kihívással mindenki nyer: a résztvevők fittebbek és egészségesebbek lesznek, 100 iskola pedig 1-1 millió forintot nyerhet sporteszközök vásárlására. A részvételhez a Millió Lépés applikációt kell letölteni. A versengésben a diákok, szülők és tanárok mellett mindenki részt vehet, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát. Az aktív testmozgás népszerűsítését gyermekkorban kell elkezdeni, hiszen hazánkban minden negyedik hétéves kisdiák elhízott, a magyar lakosság háromnegyede pedig gyakorlatilag sohasem sportol. 

Fotós: Kotsis Mark

A Millió lépés az iskoládért játék 2023. március 27. – június 11. között 77 napon keresztül próbál több tízezer embert megmozgatni. A játék során a résztvevők lépéseket gyűjtenek a kiválasztott iskola számára, ezeket összeadják, és megjelenítik az Országos Kékkör útvonalán. Minden megtett Országos Kékkör (2586 km) után egy „sorsjegy” jár. 100 iskola ugyanis 1-1 millió forintot nyerhet sporteszközök vásárlására az Aktív Magyarország Program felajánlásaként. A programot Kaposvár város önkormányzata is támogatja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában