Madártani egyesület

2023.03.03. 11:00

Négy évtized a természet szolgálatában

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület negyven éves 28. számú Dombóvári Csoportjának ünnepi eseményére került sor március 1-én a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központban.

Varga Szilvia

Nagy Sándor, a szervezet szakmai vezetője (Beküldött kép)

– Az egyesület közösségépítő és közösségformáló tevékenysége elvitathatatlan, az ifjúságnevelő munkája pedig kiváló, erre példaként szolgál a két táborhelyén megfordult szaktáborozók létszáma, a madarásziskolák, a tanulmányi versenyek szervezése és lebonyolítása. A környezeti nevelés és a fenntarthatóság szellemiségében folytatott kiemelkedő munkájukat mi sem támasztja jobban alá, mint az, hogy több fiatal is hasonló felsőoktatási szakirányt választott magának pályaként, majd végezte el sikerrel a főiskolai, egyetemi képzést– fogalmazott Pintér Szilárd polgármester köszöntőjében.

Pintér Szilárd bízik abban, hogy az egyesületben folytatott munka és a tagok természethez való hozzáállása továbbadható, s ha eljön az idő, annak értékéhez és híréhez méltó módon fogja tovább vinni ezeket a fiatalabb generáció.

Nagy Sándor, a szervezet szakmai vezetője is megosztotta gondolatait a kerek évfordulóval kapcsolatban, és invitálta a tárlat megtekintésére a szép számú közönséget. A program a Majoros Galériában Védett területek és természeti értékek Dombóváron című előadásával folytatódott.

A rendezvényen közreműködött a Dombóvári Evangélikus Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának Klarinét Kvartettje (Meiszterics Lili Anna, Tóth Csenge, Tusnovits Tamara) és Juhász Barnabás dráma és színjátszó tagozatának növendéke. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában