Elismerés

2023.04.22. 11:26

Heimann Zoltánt választották a Borászok Borászának

A szekszárdi Heimann Zoltán nyerte el az idén a Borászok Borásza címet – közölte Facebook oldalán a VINCE Magazin.

TEOL

Heimann Zoltán. Fotó: MTI/Lakatos Péter

A díjra idén öt kiváló borászt jelöltek. A jelöltek között volt Bárdos Sarolta, Bott Frigyes, Heimann Zoltán, Ipacs Szabó István és Liptai Zsolt. Péntek este tartották meg 17. Borászok Borásza Díjátadó Gálát Budapesten. Az ünnepélyes eseményen hirdették ki az idei Borászok Borásza verseny győztesét. A címet a szekszárdi Heimann Zoltán (Heimann Családi Birtok) nyerte el.

A Borászok Barátja 2023-ban Ripka Gergely, a Tokaj Guide szerzője, a Táncoló Medve blog alapító-tulajdonosa, magazinunk vendégszerzője lett.

Heimann Zoltán. Fotó: MTI/Lakatos Péter
Fotó: Lakatos Péter

Mint azt korábban már megírtuk, a Borászok Borásza cím birtokosa az a kiemelkedő minőségű bort készítő személy lehet, akit az elmúlt évek Borászok Borászai egymástól függetlenül a hazai bortermelők 50 legjobbja közé jelölnek. Szavazati joggal az 50 jelölt rendelkezik. A győztest egyszerű, de kétkörös szavazással választják meg. Az első kör után a legtöbb szavazatot kapott öt jelölt közül hozza meg a végső döntést az 50 jelölt szintén egy-egy szavazatával.

Idén az ötven legjobb magyar borász jelölt közé hét szekszárdi is bejutott: Dúzsi Tamás, Eszterbauer János, Heimann Zoltán, Sebestyén Csaba, Takler Ferenc, Vesztergombi Ferenc  és Vida Péter.

A Szekszárdi borvidék borászai közül Heimann Zoltán az első aki elnyerte ezt a megtisztelő díjat.

Heimann Zoltán a TEOL.hu kamerájának elmondta, hatalmas meglepetésként érte a díj elnyerése!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában