Segítsen Ön is!

2023.04.04. 17:30

Hetek óta életveszélyben érzik magukat szedresi házukban

Szedresben önkéntes állatvédők álltak azon szedresi család mellé, amelynek a házában kigyulladt, majd kiégett a villanyvezeték, és már több hete áram és víz nélkül él. A javítás félmillió forintba kerül, ez az összeg pedig nem áll a károsultak rendelkezésére.

Brunner Mónika

Ebben a szedresi házban laknak a károsultak, szükség van a segítségre

Fotó: Makovics Kornél

Bogdán Mária szedresi önkéntes állatvédő számolt be az esetről portálunknak. Elmondta, hogy a szegényes szedresi házban egy középkorú nő él idős, fekvőbeteg édesanyjával. A nevét nem vállaló középkorú nő az ő egykori alkalmazottja, munkavállaló, a fizetéséből édesanyjával kettejüket tartja fent, valamint azért küzd, hogy a tőle elszakadt kiskorú gyermeke végre visszakerüljön hozzájuk. A múlt év őszén fogadtak örökbe egy kutyát, hogy ha hazatér a gyermek, akkor legyen négylábú játszótársa is. Az eb gondozásában a szedresi önkéntes állatvédők rendszeresen segítenek. 

A tűzeset hetekkel ezelőtt történt. Rövidzárlat keletkezett a házban, a konyhában és a fürdőszobában kiégett a villanyvezeték, leégett a rendszer. A kéttagú család áram és meleg víz nélkül maradt. Semmit nem mernek bekapcsolni a házban, nehogy további zárlat keletkezzen. Félnek attól, hogy újra kigyullad valami, életveszélyben érzik magukat. A középkorú nő otthon vizet melegít kettejüknek, a munkahelyén fürdik, valamint ott tölti fel a telefonját. Bogdán Mária lapunknak elmondta, bíznak abban, hogy érkezik támogatás, mert a két nő egy fizetésből nem tudja megoldani a helyzetet. 

– Mindenben segítünk nekik, villanyszerelőket is találtunk, két árajánlatból a félmillió forintos villanyvezeték-szerelés tűnt a kedvezőbbnek. A villanyszerelő azt ígérte, hogy ezért az összegért az egész ház villanyvezetékét megcsinálja, nem csak ott, ahol kiégett – tette hozzá Bogdán Mária.

A helyreállítás fél millió forintba kerülne, de ez nem áll rendelkezésükre. 
Fotós: Makovics Kornél

Elmondta, hogy több hátrányos helyzetű családról tud Szedresben. Szociálisan érzékeny ember, aki azért állt az ügy mellé, mert a családfenntartó, a középkorú nő próbál kievickélni a sok gondból, amely a nyakába szakadt. Tesz azért, hogy jobb élete lehessen. – Miután többen hallottak már az esetéről, volt, aki villanyvezetéket is felajánlott.

Van néhány ember minden esetben, aki segít, ha tudomást szerez hátrányos helyzetű családokról – mondta. Bárki kerülhet nehéz, kilátástalan helyzetbe, amikor mások segítségére szorul. Bogdán Mária arra kér mindenkit, hogy aki szeretne segíteni a kéttagú családon, adományát a következő számlaszámra juttassa el:

Bogdán Mária, Erste Bank: 11600006-00000000-32385959, a közlemény rovatba írják oda: tűzeseti adomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában