Teol podcast

2023.04.21. 16:30

Így készítsd fel motorodat a tavaszi kezdésre

Az első napsütés megjelenésére sok motoros gondol arra, hogy végre két kerékre száll és úgy szeli a kilométereket. Ha azonban nem készíted fel járművedet a hosszú téli állást követően a közlekedésre, akkor nagy baj lehet belőle.

TÓTH TÍMEA

Tóth Tímea szerkesztő és Komlósiné Kiss Anett rendőr őrnagy, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője (Fotó: MW)

Különös gondot kell fordítani ilyenkor a motor műszaki ellenőrzésére, legfőképpen az akkumlátor, a gumik, a fékek, a motor- és fékolajok állapotára. Amennyiben ezt elszalasztjuk és járművünket ellenőrzés nélkül visszük forgalomba, annak súlyos baleset lehet a következménye.

Ugyanilyen gondot kell fordítani a védőfelszerelés, azaz ruházat, sisak ellenőrzésére, annak állapotára való odafigyelésre. A balesetek sajnos gyorsan és hirtelen történnek, ezek nagy része elkerülhető lenne a megfelelő odafigyeléssel.

Komlósiné Kiss Anett rendőr őrnagy, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője volt a vendégünk, aki elmondta nekünk hogyan ellenőrizzük motorunkat, beszélt a megfelelő védőfelszerelés és bukósisak fontosságáról, a balesetekről, valamint szóba került a jelenleg is folyamatban levő, Speedmarathon elnevezésű országos sebességellenőrzési akció.

A korábbi beszélgetések pedig ide kattintva találhatóak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában