Hajdan

2023.04.01. 14:30

Nagyon lesüllyedt a szekszárdi kisvendéglő színvonala

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

60 ÉVE „egy időben jó hírnek örvendett Szekszárdon a Kulacs kisvendéglő; de aztán, mi tagadás, a színvonala annyira lesüllyedt, hogy III. osztályúvá kellett lefokozni. Az év elején végül bezárták, hogy átalakítsák, vonzóbbá tegyék. A villanyszerelők, a festők már befejezték munkájukat, s ma délután ismét megnyithatják a közönség számára. Az átalakítás nyilván hasznára válik a Kulacsnak. A falak kellemes színe, a körbefutó műanyagborítás, a modern csillárok eleve jó hangulatot varázsolnak.”

60 ÉVE „a magyar televízió népszerű Ki mit tud? műsorában Tolna megyei résztvevők is felléptek. A dombóvári gimnázium és a Sárközi Népi Együttes tánccsoportja után a tamásiak is népi tánccal léptek a kamera elé. A tamási művelődési ház keretében működő tizenkét tagú gimnazista leánytánccsoport kalocsai leánytánccal szerepelt.”

60 ÉVE „a lottó 13. heti húzásán ismét akadt négy találat a megyében. A szelvény tulajdonosa tamási lottózó. A nyertes lottószelvény száma: 3 817 790. Nyereménye 88 283 forint.” A nyertes számok ekkor ezek voltak: 1, 3, 25, 69, 73.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában