Pályaorientációs nap

2023.04.07. 20:00

Szeretnék, ha pozitív kép alakulna ki a kórházakról

Figyelemfelhívó, érzékenyítő pályaorientációs napot szervezett a szekszárdi Babits iskolásoknak a megyei kórház. A gyerekek játékos formában ismerkedtek az egészségügyi szakmákkal.

Ábrahám-Gazsó Rita

Az újszülöttellátással, csecsemőgondozással is ismerkedhettek a diákok.

Fotó: Makovics Kornél

A Babits Mihály általános iskola negyedik évfolyamos diákjai számára szervezett pályaorientációs napot szerdán a Tolna Megyei Balassa János Kórház egészségfejlesztési irodája az oktatási csoporttal közösen. Az iskola igazgatója, Botos Ilona kereste meg az intézményt azzal a kéréssel, hogy szeretné, ha a gyerekek az intézménybe látogatva kicsit ismerkedhetnének az egészségügyi szakmával.

A szerda délelőtti programra a szervezők igyekeztek a diákok életkorának megfelelő programot kínálni. Az évfolyam tanulói kis csoportokra bontva ismerkedhettek egyebek mellett az újszülöttellátással, csecsemőgondozással és az egészséges életmóddal. 

A diákok felkereshették a kórház skill laborját is, ahol a különböző szimulációs eszközökön tanulmányozhatták az alapszintű újjáélesztés vagy a pulzusmérés technikáját, a fonendoszkóp működését, de kézhigiénés témakörben egy bemutatón is részt vehettek. A gyerekeknek Straubingerné Vince Ildikó tartott előadást a szakképzésekről, majd egy kisfilmet is vetítettek a különböző szakmákról.

Pappné Kozma Krisztinától, a kórház ápolási igazgatójától megtudtuk, hogy már eddig is sok pályaorientációs napot tartottak, ennek a mostani programnak is tervezik a folytatását saját intézményük szervezésében, valamint együttműködésben a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával.

Ilyen korosztály esetében még nincs komolyabb pályaválasztási motiváció, ez tulajdonképpen figyelemfelhívás, érzékenyítés természetesen játékos formában, megismertetése annak, hogy a kórházban több folyik, mint csupán betegellátás – mondta a szakember, aki hozzátette, kollégáival együtt azt is feladatuknak tekintik, hogy a kisdiákokon keresztül családjuk tagjaiban is egyfajta pozitív kép alakuljon ki a kórházakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában