Beiratkozás

2023.04.08. 21:00

Várják a gyerekeket a hőgyészi óvodában

A Hőgyészi Somvirág Óvodába május tizenegyedikén és tizenkettedikén délelőtt kilenc órától délután három óráig lehet beiratni a gyerekeket a szüleiknek személyesen, közölte közösségi oldalán Máté Szabolcs, polgármester.

Brunner Mónika

A gyerekek az óvodai környezetben új barátokra lelnek

Forrás: Shutterstock

A felvételi körzetbe Hőgyész, Dúzs, Kalaznó települések tartoznak. A zavartalan lebonyolítás érdekében előzetesen időpontot kell kérni az óvoda telefonszámán. A polgármester ismertette, hogy a gyermek az idei év szeptember elsejétől legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson köteles részt venni, amennyiben augusztus utolsó napjáig betöltötte a harmadik életévét. Ennek célja, hogy a megfelelő életkorban kezdődhessen el a gyermekek közösségbe integrálása és felkészítése a majdani iskolakezdésre. 

A gyermek felvételéről a beiratkozást követő tizenöt napon belül hoz döntést az intézmény vezetője és az óvodai felvételi kérelem elbírálásáról írásban értesíti a szülőt. Az óvodavezető felvételt elutasító határozatával szemben jogorvoslattal lehet élni, amelyet Hőgyész jegyzőjének címezve az óvoda elektronikus címére kell megküldeni a határozat kézhezvételétől számított tizenöt napon belül. 

A beíratás elmulasztása szabálysértésnek minősül. A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben közösen gyakorolják jogaikat. Akkor is, ha a szülői felügyeletet a szülők megállapodása vagy a bíróság, illetve gyámhatóság döntése alapján az egyik szülő gyakorolja. Ez alól kivételt jelent, ha a gyermekétől különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság e tekintetben korlátozta vagy megvonta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában