Támogatás

2023.05.04. 13:01

A nehéz időszakban közös gondoskodásra van szükség

Csütörtöktől elérhetők a Gondoskodó nemzet program pályázati felhívásai – jelentette be Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Vizin Balázs

Potápi Árpád János, a dombóvári térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a Covid-járvány után minden remény megvolt az újrakezdésre, de 2022-ben újabb kihívás következett az orosz-ukrán háború kitörésével. A kárpátaljai magyarság csaknem másfél éve azért küzd, hogy fizikai létében megmaradhasson – mondta, kiemelve: ezért gondolták úgy, hogy 2023 a gondoskodó nemzet éve legyen. A nehéz időszakban közös gondoskodásra van szükség egymásról – hangsúlyozta, hozzátéve: a támogatások folytonossága és kiszámíthatósága a nehéz körülmények között sem változik. Jelezte: a Nemzeti újrakezdés programról Gondoskodó nemzet programra változtatták az elnevezést. 

Potápi Árpád János. Fotó: beküldött kép.

Ismertette: idén is 2 pályázati felhívást hirdetnek meg, az egyik, a Gondoskodó nemzet program I.-ben 1,5 milliárd forintos keretből a szervezetek működését, fejlesztéseik és eszközbeszerzéseik megvalósítását támogatják. A kérhető támogatás 300 ezer forinttól ötmillió forintig terjed. A Gondoskodó nemzet program II. részeként 500 millió forintos keretből a szervezetek programjaikhoz és rendezvényeik megvalósításához kérhetnek támogatást. Ebben az esetben 300 ezer forinttól egymillió forintig nyújtanak segítséget. A forrás mindkét esetben vissza nem térítendő támogatás – hangsúlyozta Potápi Árpád János az MTI tudósítása szerint. 

A pályázati felhívások oktatási, kulturális, egyházi, sport-, ifjúsági, cserkész- és közösségi, valamint diaszpóra-alprogramokra különülnek el. A pályázatokat május 4-től június 5-én 14.00 óráig lehet benyújtani elektronikus formában a Nemzetpolitikai informatikai rendszer online felületén (Nir.bgazrt.hu).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában