Fejlesztés

2023.05.17. 12:38

Az infrastruktúrafejlesztéssel is a vidéki élet versenyképességét erősíti a kormányzat

Hivatalosan átadták az újonnan épült Gerjen-Paks összekötő utat.

Gazsó Rita

A képen b-j: Gerjen Ágh Péter államtitkár, Szabó Péter, Paks polgármestere, Süli János a térség országgyűlési képviselője és Romhányi Károly, Gerjen polgármestertere (Fotó: M. Gy.)

Gerjen Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára és Süli János, a körzet országgyűlési képviselője, valamint a helyi és környékbeli polgármesterek jelenlétében hivatalosan átadták az újonnan épült Gerjen-Paks összekötő utat, amelyet immár a használati engedély kézhezvétele, május 5-e óta örömmel használnak a helyiek, hiszen általa leegyszerűsödik a mindennapi közlekedés sok gerjeni számára, akik eddig Dunaszentgyörgy felé voltak kénytelenek munkába vagy iskolába járni. 

– A kormány kiemelt célja, hogy támogassa a vidéken élőket, versenyképessé tegye a vidéki életmódot a városi élet mellett – hangsúlyozta az eseményen Ágh Péter. – A vidéken élők nagy problémája, hogy az emberek nagy távolságot tesznek meg a munkába járás, egy bevásárlás vagy éppen egy családlátogatás miatt. Ezért is vezettük be a vármegyebérleteket, de ugyanilyen fontos az infrastruktúra fejlesztés is, hogy évről évre új útszakaszok épüljenek annak érdekében, hogy a szó szoros értelmében is új utakat nyithassunk meg a magyarok előtt – tette hozzá az állami beruházásokért felelős államtitkár, aki köszöntőjében a Kalocsa-Paks híd építésének jelentőségéről is beszélt, amelynek része a most elkészült új útszakasz is.

Az átadóról készült részletes tudósítást itt találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában