Munkájukkal a közösséget szolgálták

2023.05.10. 14:45

Csikóstőttős és Kapospula is gyászol

Polgármesterét gyászolja mindkét település.

Hanol Erzsébet

Polgármesterét gyászolja mindkét település (Illusztráció: Shutterstock)

Kreb Imre 67 éves korában május elsején hunyt el. Ahogy azt a település közösségi oldalán írják, egész élete során aktívan részt vett a település mindennapjaiban. Már az 1994-es választáson indult polgármester-jelöltként, önkormányzati képviselőként 1998 októberétől szolgálta a falut, majd több cikluson át volt alpolgármester. A polgármesteri tisztséget 2019 őszétől töltötte be. A Csikóstőttősi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2002 októberében alakult, azóta volt képviselője, később elnöke.

Pintér Szilárd, Dombóvár jelenlegi, Csikóstőttős korábbi polgármestere elmondta, hogy Imrével gyerekkoruk óta ismerték egymást, majd felnőttként hosszú éveken keresztül dolgoztak együtt a faluért. Jó szívvel adta át neki a település vezetését, mert tudta, jó kezekbe kerül. Már a közös munka során is megegyeztek a céljaik, a kölcsönös tisztelet jellemezte a együttműködésüket. Imre elévülhetetlen érdemeket szerzett Csikóstőttős életében, alpolgármesterként, később a település vezetőjeként szolgálta a közösséget. Tette ezt hittel, hihetetlen energiával és önzetlenséggel. Nagy veszteség érte községünket, nagy űrt hagyott maga után – mondta Pintér Szilárd.

Kapospula korábbi polgármestere, Markovits Géza szintén nemrégiben hunyt el. Tőle e szavakkal búcsúznak a település közösségi oldalán: „Markovits Géza négy önkormányzati cikluson keresztül, tizenhat éven át volt Kapospula vezetője, a szó szoros és legnemesebb értelmében. Számtalan beruházás kötődik a nevéhez (...). Mindig határozottan és megingathatatlanul képviselte szeretett falujának érdekeit, nem hátrált meg, ésszerű döntéseket hozott.

Méltán lehetett büszke a szennyvíz beruházás megvalósítására, a közösségi terek és templomok megóvására és fejlesztésére, a közterületek megjelenésére. A közösség javát szolgálta a sajátjával szemben is. 2018-ban megérdemelten kapta meg a Kapospula díszpolgára címet, mert a település életében vitathatatlanul maradandót alkotott. Erős kézzel irányított, de soha nem szív nélkül, jellegzetes orgánuma tiszteletet parancsolt. Nem csak emberekkel, hanem csapattal dolgozott. Személye az egész kistérségben meghatározó volt, megszokott alakja hiányozni fog.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában