Mentális edzőterem

2023.05.11. 10:06

Csúcstechnológiát mutatott be az MCC

Mentális edzőterem – oktatástámogatás csúcstechnológiával. Ezzel a címmel tartott szakmai rendezvényt szerdán délután Szekszárdon a Hunyadi u. 5. szám alatti épületben Sörény Edina és Szuromi Márton.

Sz. Á.

Az eszközökkel szinte csúcsra járatható a tanulási képesség

Fotó: Mártonfai Dénes

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) kutatási koordinátorát, illetve laborasszisztensét Szűcs Anita, az MCC szekszárdi képzési központjának szakmai asszisztense mutatta be a diákokból, pedagógusokból álló közönségnek. A szakmai rendezvény fővárosból érkezett vendégei nem jöttek üres kézzel: bemutatták a Mentális Edzőterem innovatív eszközparkját, amely a kereskedelmi forgalomban is kapható csúcstechnológiák mellett egyedi, MCC-s fejlesztésű oktatástechnológiai eszközökből áll.

Ezek támogatják a diákok mentális és fizikai jóllétét, valamint hozzásegítik őket teljesítményük szintjének növeléséhez. Ennek része az MCC saját fejlesztésű úgynevezett multimodális bioszenzora, valamint a VR szemüvegre kifejlesztett Public Speaking szoftver. Előbbi hatféle fiziológiai jelet gyűjt a használójáról, a biztonságos szerverre továbbított adatokat pedig kutatók elemzik a flow-élmény minél gyakoribb, tudatos elérése céljából.

Utóbbi pedig a virtuális technológiával a közszereplés, a nyilvános megszólalás képességét erősíti. A közönség nemcsak megtekinthette, hanem ki is próbálhatta az eszközöket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában