Falunap

2023.05.21. 21:12

Egész nap kitartott a jókedv a Holt-Duna partján

Kegyes volt az időjárás azokhoz, akik a hétvégére szerveztek programot. Mintha elvágták volna a több napig tartó esőzést, és szombaton végre a közelgő nyarat idézte az időjárás. Nagy szerencséje volt ez a bogyiszlói falunap résztvevőinek is, akik ragyogó napsütést élvezhettek a Holt-Duna partján, az általános iskola alsó udvarán.

Hanol Erzsébet

A délelőtt főként a gyerekeknek kedvezett, akik a Fanyűvő játékparkban az ügyességüket próbálhatták ki, az egyik legjobban várt esemény pedig a habparty volt számukra. Sok gyerek készült erre, hiszen amint észrevették, hogy betolat az udvarba a tolnai önkormányzati tűzoltók gépjárműfecskendője, máris fürdőruhára vetkőztek. A rendőrség is képviseltette magát az eseményen: a biztonsági öv szimulátorral azt lehetett megtapasztalni, milyen erősségű egy tíz kilométer per órás ütközés. 

Fotó: Makovics Kornél

A kiegészítő programok között volt Bódai-Sós Judit könyvsátra, kézműves foglalkozás és ugrálóvár is. A birkafőző-versenyre öt csapat nevezett, az elsőséget a Lénárt Sándor vezette Csibe csapat szerezte meg.

Délután felvonultak a falu főutcáján a Balogh Mihály motoros találkozó résztvevői, majd a színpadon a zene vette át a főszerepet. Először Kovács Gábor Hu-Ha, avagy hulladékból hangszer címmel adott gyerekkoncertet, aztán átadta a helyét a hagyományőrzőknek. Fellépett a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület, a nemzetiségi szakkör tanulói és a géderlaki tánccsoport. A folytatásban a Másképp zenekar, a Sisha Cafe és az Origamies együttes zenélt.

Mindezekkel párhuzamosan a Piac téren monstrum gépeket – traktort, kamiont – lehetett megtekinteni. A kora esti erős esőzés egy kissé ugyan belezavart a programba, de ahogy elvonultak a felhők, folytatódott a mulatság. A napot bál zárta a Főnix Boys zenekarral.

Hagyomány, hogy a falunap előestéjén borversenyt rendeznek a településen. Ezúttal 29 minta érkezett. A fehér- és a rosé borok között egyaránt id. Bajusz Bálint kapta az aranyminősítést, míg a vörösboroknál a Lépő Sándor. Emellett Pilisi Tibor tartott előadást a községi könyvtárban „Bogyiszlávia – Hol vannak a bogyiszlói szlávok?” címmel.

 

Címkék#falunap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában