Hétfőn kezdetét veszik az érettségik

2023.05.05. 20:02

Keserédesen búcsúztak a diákok megyénkben - galériával

A középiskolás diákokat méltató megható búcsúbeszédek, útravalók hangzottak el pénteken iskolaigazgatóktól Tolna vármegyében, és persze díjakat, elismeréseket is átadtak a legjobbaknak, ahogy ilyenkor szokás. Az igazgatók sikerre biztatták a közelgő érettségi vizsgák kapcsán a diákokat.

Brunner Mónika

A Tolna vármegyei diákok tele hittel és reménnyel kezdik el az érettségi vizsgaidőszakot

Fotó: Molnár Gyula

Heilmann Józsefné, a szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatója pénteki beszédében elhangzott, hogy száztizenkét tanulótól vesznek most búcsút. Közülük jó néhányan több éven át nyújtottak kitűnő teljesítményt. Összesen ötven tanuló érdemelte ki tantestületük dicséretét, közülük harminchatan kitűnő, illetve tizennégyen jeles bizonyítványt kaptak példás magatartás és példás szorgalom mellett.

Tantestületük dicséretét érdemelte ki a 12. A osztályból kiváló tanulmányi munkájáért Becze Bernadett, Czövek Soma Attila, Főglein Liza Kató, Gazdag Zsófia, Herner Dóra Anett, Herner Kitti, Kiss Zétény, Komjáti Fanni Dominika, Molnár Zita Judit, Orbán-Zaják Luca, Pál Tamás, Péceli Tamás, Pilisi Eszter, Szilágyi Péter, Takács Izabella, Tarnai Kamilla Virág, Vass Patrik Péter. A 12. B osztályból Csató Kinga, Fülöp Bálint, Gabi Glória, Hajdu Ágnes, Hodossy Lili, Keserű Szidor Szilveszter, Palkó Viktória, Szabó Balázs, Töttős Eszter, Weber Kata Zsóka, Zemánn Éva. A 12. C osztályból Fábián Gábor, Gerzsei Dóra, Istókovics Adél, Nagy Adrienn, Orbán Réka Csilla, Prantner István. A 12. D osztályból Csirzó Ágnes, Dombi Luca, Hadházy Ágoston. 

Példamutató kötelességteljesítéséért a 12. A osztályból Balogh Ákos, Füle Zsófia, Nádasdi Panni, Nyerki Tamás János, a 12. B osztályból Horváth Tamás, Hunyadi Panna, Némedi Lőrinc Ádám, Villányi Gergő, a 12.C osztályból Kelemen Laura, Mucska Márk, Sajben Adél Georgina, Szabó Andor, Szabó Botond, a 12. D osztályból pedig Szalai Bálint érdemelt elismerést. 

Az idei tanévben a Garay János Gimnázium Emlékérmét Elblinger Ferenc tanár és Főglein Liza Kató 12. A osztályos tanuló kapta. A Tanulók Díját Werner István tanár, a Tanárok Díját Szalai Bálint 12. D, Horváth Adél 12. B, Orbán Réka Csilla 12. C és Keserű Szidor Szilveszter 12. B osztályos tanulók érdemelték ki.

A Heilmann József-díjat Zemánn Éva 12. B osztályos tanuló kapta. A Jó tanuló - jó sportoló díjat Szilágyi Péter 12. A osztályos tanuló érdemelte ki. Könyvjutalmat ötvenkét, sport emlékplakettet tizenegy tanuló kapott.

A Tolna Megyei SZC (TMSZC) Ady Endre Technikum és Kollégium mintegy százhatvan végzős tanulója ballagott Szekszárdon. Juhász Gábor igazgató ünnepi beszédében elhangzott, hogy hétfőn reggel, amikor megérkeznek első vizsgáik helyszínére, megmutathatják, hogy az elmúlt négy év mennyi tudással vértezte fel őket. Hozzátette: sikeres érettségi vizsga ad lehetőséget a továbblépésre.

A TMSZC Bezerédj István Technikumban mintegy kilencven ballagót köszöntöttek. Balogh Attila, a Bezerédj István Technikum igazgatója beszédében elhangzott, hogy bármennyire is hihetetlen, most, az érettségik, szakmai vizsgák előtt oktatóik együtt izgulnak velük, a végzős diákokkal.

– Hétfőtől egy igen hosszú vizsgaidőszak során olykor a feladattal farkasszemet nézve, olykor saját magatokat legyőzve, olykor az utolsó energiáitok mozgósításával nektek kell kivívnotok a diadalt, sikerrel teljesíteni a megmérettetést. De biztos vagyok benne, hogy szűk két hónap múlva boldog emberek tömegét láthatjuk majd itt a folyosókon, az udvaron, akik érettségi- és szakmunkás-bizonyítványaikat lobogtatva indulnak az élet új kihívásai felé – tette hozzá. 

A Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kilencven végzős diákja ballagott pénteken Palánkon. Fülöp Mónika igazgatója ünnepi beszédében a diákoknak sikeres vizsgát kívánt, és elmondta, hogy oktatási intézményük tanulói mindannyian olyan egyéniségek, akik képesek voltak megállni a helyüket az élet sok területén, és most büszkén mondhatják el, hogy a Csapó diákjaként tanultak.

– Az elmúlt években rengeteg tapasztalattal és tudással gazdagodtatok, amelyet mindannyiótok hasznosíthat az életben. Bízom benne, hogy az elkövetkező években is olyan sikereket értek majd el, amelyekre büszkék lehetünk – tette hozzá. 

A ballagási ünnepségen kiosztották a Mezőgazdaság és erdészet ágazat, valamint a Rendészet és közszolgálat ágazat kiváló tanulója díjakat, amiket a Csapó Dániel Alapítvánnyal közösen alapított az oktatási intézmény.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában