Pünkösdi Fesztivál zárónap

2023.05.29. 20:07

Gazdag programot tudhat maga mögött a vármegyeszékhely

Az időjárás ugyan borongósra fordult a Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál zárónapjára, de ez a hangulatra nem nyomta rá a bélyegét.

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

A vasárnap éjszakai disco is pont véget ért, mire esni kezdett. Ezt követően hétfőn is kitettek magukért a szervezők illetve a fellépők, és minőségi szórakozást nyújtottak az érdeklődőknek. A Béla király téri szabadtéri színpad volt a Német Nemzetiségi Tánctalálkozó helyszíne. Fellépő csoportok érkeztek a Wunderland Kindergartenből, a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Óvodájából, a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolából, a Szekszárdi Baka István Általános Iskolából és a Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolából.

Délután a Nagymányoki Városi Fúvószenekar, majd a Tücsök Zenés Színpad szólistái adtak műsort. A Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület csoportjai ezúttal sem maradtak ki a fellépők közül, őket az X-Faktorból megismert Paulina koncertje követte. A színpadi programok sorát, és a így a Szekszárdi Pünkösdi Fesztivált Varga Viktor, Biga, DR BRS és Veréb Tamás Koccintós partyja zárja.

A szervezők a komolyzene kedvelőire is gondoltak, és hétfőn délután a Művészetek Házába várták őket, ahol a Szekszárdi Kamarazenekar adott pünkösdi hangversenyt. Joseph Haydn Krisztus hét szava a keresztfán című oratóriumát adták elő.

Berlinger Attila, a szervező Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott köszöntőjében, „nincs is annál jobb érzés, mint a dolgos hétköznapok után megpihenni, kikapcsolódni egy kicsit. Együtt lenni a családdal, a rokonokkal, a barátokkal, s tartalmasan eltölteni néhány napot.”

Remélhetőleg mindenki megtalálta ennek a módját, és igazolódtak az ügyvezető igazgató szavai, hiszen minden korosztályra és több műfajra is gondoltak a kínálat összeállítása során. Berlinger Attila arra is kitért, hogy ugyan az ezrek, tízezrek által kedvelt fesztivál neve és arculata megújult, a színvonalból ezúttal sem engedtek. Így hát ismét egy gazdag programot tudhat maga mögött a vármegyeszékhely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában