Bemutató

2023.05.28. 18:42

Gyerekek rohamozták meg a tűzoltóautókat

Gyermeknap alkalmából megnyíltak a családok előtt a tűzoltóságok szertárkapui.

H. E.

A gépjárműfecskendőt és a magasból mentőt is a fiatalabb korosztály rohamozta meg.

Fotó: Makovics Kornél

Vármegyénkben a három hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, a három önkormányzati tűzoltóságon és tizenhárom önkéntes tűzoltó egyesület, valamint Bonyhádon a Völgységi Tűzoltó Múzeum fogadta vasárnap az érdeklődőket.

Szekszárdon sokan céltudatosan érkeztek a laktanyához, míg többeknek jövet-menet tűnt fel, hogy érdemes a tűzoltóságnál megállni. Persze nem volt nehéz kitalálni, hogy ott bizony gyerekprogram zajlik, ugyanis az épület előtt álló gépjárműfecskendőt és a magasból mentőt is a fiatalabb korosztály rohamozta meg.

Nemcsak az autókat, azok szakfelszerelését is megismerhették a gyerekek a szolgálatban lévő tűzoltók segítségével. Sőt, egyikük magára öltötte a bevetési ruháját, a légzőkészülékkel együtt, bemutatva, mi mindenre van szükség egy tűzesetnél. Kabátot, sisakot a gyerekek is felvehettek, megtapasztalva, milyen azok viselése, és emellett próbariasztást is láthattak a délutánig tartó program során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában