Teol.hu videó

2023.05.25. 12:00

Hiánypótló eszközökkel gyarapodott a vármegyei kórház (videó)

Sok kisgyerek ellátását teszi hatékonyabbá az az eszközcsomag, amelyet csütörtökön adtak át a vármegyei kórházban. A 3,7 millió forintos adomány a vadásztársadalom összefogásának és magánszemélyek felajánlásának köszönhető.

Hanol Erzsébet

Horváth István országgyűlési képviselő elmondta, hogy három helyszínen közel száz vadász csatlakozott a kezdeményezéshez.

Fotó: Mártonfai Dénes

Új eszközökkel gazdagodott a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Gyermekosztálya az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. jóvoltából. Az átadó ünnepséget csütörtökön tartották a gyermekosztály mögötti parkban. A megjelenteket dr. Németh Csaba főigazgató köszöntötte. Mint mondta, ez a negyedik alkalom, hogy a vadásztársadalom jóvoltából támogatásban részesül a gyermekosztály, ráadásul a mostani – 3,7 millió forintos – eszközcsomag értéke több, mint amennyi a korábbi években összesen volt. Hozzátette, hogy az előző évek támogatása elérte célját, és a most átadott eszközök is sok kisgyerek ellátásán segítenek.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2013 óta szerveznek jótékonysági vadászatokat, és 2019-ban országossá nőtte ki magát a kezdeményezés. Idén 21 kórháznak nyújtottak összesen 46,5 millió forint értékű támogatást, a tíz év alatt pedig 116 ezer gyermeknek nyújtottak segítséget. Ahogy a korábbi években, úgy ezúttal is hiánypótló eszközökkel gyarapodott a vármegyei kórház.

Fejes László kiemelte, hogy minden támogatott intézménynek olyan felszerelést vásárolnak a felajánlásokból, amelyre az osztálynak szüksége van. Az ügyvezető igazgató azt is hangsúlyozta, hogy felelősséggel tartozunk egymásért, és a vadásztársadalom ismét megmutatta, hogy élen jár ebben, és bízik benne, hogy mások figyelmét is fel tudják hívni a magán mecenatúra fontosságára. Egyúttal dicsérte Zsikó Zoltán szerepvállalását, aki Tolna Vármegye Közgyűlésének alelnökeként és az Országos Jótékonysági Vadászat Tolna Vármegyei nagyköveteként tett sokat a kezdeményezésért. 

Zsikó Zoltán köszönetet mondott nemcsak a jótékonysági vadászaton résztvevő vadászoknak, hanem azoknak a vállalkozóknak is, akik a program mellé álltak. Horváth István országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy három helyszínen – Alsónyék, Szekszárd-Szálka és Regöly-Kaposkoppány – közel száz vadász csatlakozott a kezdeményezéshez, és reméli, hogy jövőre még többen lesznek azok, akik ily' módon segítenek.

Dr. Varga Imre osztályvezető főorvos ismertette, mi mindent kapott a gyermekosztály. Az adomány magában foglal egy pulzoximétert, amellyel MR vizsgálat alatt is figyelni tudják a gyerekeket, egy kórházi kocsit tartozékokkal, egy összecsukható húzókocsit, két, kritikus állapotú gyermekek ellátását szolgáló transzfer táskát és két próbalencse sort kerettel és lineáris polarizációs szűrővel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában