Teol.hu videó

2023.05.22. 17:30

Készülnek a fürdők a nyárra, a strandszezonra (Video)

Beköszöntött a nyári idő, sokunk bizakodik abban, hogy ez az egész szezonban kitart majd, és mehetünk strandolni. A Tolna vármegyei strandok nyitás előtt állnak, sok helyen még zajlanak a felújítási munkák, van, ahol az időjárástól teszik függővé a nyitás időpontját. Több helyen még bizonytalanok a jegyárak.

Brunner Mónika

Bay Attila, a Szekszárdi Sportközpont új, megbízott igazgatója mutatta meg, hol zajlanak az élményfürdő felújítási munkálatai (Fotó: M. K.)

Bay Attila, a Szekszárdi Sportközpont új, megbízott igazgatója tájékoztatta lapunkat, hogy a tervek szerint június tizenhatodikán nyitja kapuit a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő. 

– Jelenleg még zajlanak a felújítások, a medencéket tesszük rendbe, a gyermekmedence, az ugrómedence és az élménymedence burkolatjavítása történik. Ezen kívül különféle nyitáselőkészítési munkák is zajlanak, úgy gondoljuk, hogy június tizenötödikéig mindennel végzünk, és másnap, pénteken már nyithatunk is – tette hozzá. 

Mint ismert, a szekszárdi strand rendelkezik bébi- és gyermekmedencével, ülőmedencével, pezsgő-, csúszda- és úszómedencével is. A vendégeket mintegy tizenkétezer négyzetméteres zöldfelület, napozóágyak, strandkézilabda- és röplabdapályák, szauna, játszótér, étterem, büfé, kávézó várja.

A fürdőlétesítményben baba-mama szobák, etető, pelenkázó és pihenő is található, az öltőzök és a fürdők akadálymentesek.  

Bay Attila elmondta, hogy a tervek szerint a nyitvatartási idő rövidül, reggel hat óra helyett délelőtt kilenc órától várják majd a vendégeket. Ezzel pedig megszűnik a reggeli úszási idősáv-lehetőség a strandon. Akik kora reggelente szeretnének, azok várhatóan továbbra is a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar uszodájában tudnak majd úszni. 

A szerződésük az uszodával augusztus végén jár le, amit egyébként szeretnének meghosszabbítani. 

Várható drágulás a strand belépőjegyeinek és a bérleteinek tekintetében is, amelyről később adnak tájékoztatást. 

A Paksi Ürgemezei Stranddal kapcsolatban arról tájékoztatta lapunkat Herpai Attila, a Mezőföldvíz Kft. kommunikációs vezetője, hogy a karbantartási, parkrendezési, medencetisztítási munkákat elvégezték, a strandot felkészítették a nyitásra. Lapunk megtudta, hogy a cél a június elsejei nyitás, ám a pontos nyitási időpontról, valamint az árakról később, sajtóhírben adnak majd tájékoztatást. 

A Bonyhádi Termálfürdőben is zajlanak az előkészületek. Dr. Farkas Attila, az üzemeltető BonyCom – Bonyhádi Közüzemi Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy június ötödikén, az időjárás függvényében döntik el, hogy június kilencedikén vagy június tizenhatodikán nyissák-e ki a kapukat. Az árakkal kapcsolatban elmondta, hogy nem emeltek, a fürdővendégek a múlt évi árakon vehetik igénybe idén is a szolgáltatásokat. A hivatalos honlapjukon található információk szerint a felnőtt belépő vidéki lakosoknak kétezerkétszáz, bonyhádi lakosoknak ezernyolcszáz forint. A nyugdíjas és diákbelépő ezerötszáz forint. 

Tolnán nincs strand, a Tolnai Tanuszodában lehet úszni. A helyi járási lakosoknak, tehát a tolnai, a bogyiszlói, a fácánkerti strandolóknak a felnőttjegy kilencszázötven, a diák- és nyugdíjasjegy hétszáz forint. A vidéki lakosoknak a felnőttjegy ezernégyszáz, a diák- és nyugdíjasjegy ezer forintba kerül. Tolnán a közeli Fadd-Dombori szabadstrandot ajánlják a szabadban fürödni vágyóknak. 

A dombóvári Gunaras fürdőből úgy tájékoztatták lapunkat, hogy csak június második felében várható a strandnyitás. Jelenleg egy kültéri gyógyvizes medence üzemel, valamint a fedett fürdőt lehet használni. A honlapjukon elérhető árak érvényben vannak, tehát egésznapos felnőttjegy háromezer forint, nyugdíjas- és diákjegy kétezerhatszáz forint. Egésznapos gyerekjegy kétezer forint. Ezer forint kauciót kérnek az öltözőszekrények használatáért. A jacuzzi, a szauna, a gőzkabin hétköznapoként délután elérhető. A nyitvatartási idő hétköznap reggel nyolctól este hét óráig, hétvégén délelőtt kilenc órától este hétig tart. 

A 2021 novemberében kigyulladt és leégett Tamási Termálfürdőben már lehet strandolni, kültéri élménymedencével, huszonöt méteres úszómedencével várják a vendégeket, a harminchárom méteres nagymedencét később nyitják. A beltérben a szaunavilágot lehet használni belső pancsolóval. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a hivatalos honlapjukon található árak jelenleg is érvényesek: a felnőtt egész napos belépő négyezer forint, tamási lakosoknak háromezer-kétszáz. A nyugdíjas-, diák egész napos belépő háromezer-négyszáz forint, tamási lakosoknak kétezerhétszáz. Gyermek egész napos belépő kétezerötszáz forint, tamási lakosoknak kétezer.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában