Programok

2023.05.17. 13:57

Két kiemelt rendezvénnyel vette kezdetét a Gunaras 50 eseménysorozat Dombóváron

Nyolcvan gyönyörű Alfa Romeo állt rajthoz május 13-án a XXII. Alfa Romeo Club Magyarország – Selénia Rally közúti országos megmérettetésen Dombóváron, Gunarasban.

V. Sz.

Képünk illusztráció

Forrás: MW

Tolna és Baranya vármegye történelmi, természeti és kulturális kincseivel ismerkedtek a résztvevők, miközben 150 kilométert tettek meg Sásdot, Mánfát, Máré várát, Abaligetet, Orfűt, Szászvárt, Bikalt, Alsómocsoládot érintve. Pintér Szilárd polgármester és a képviselő testület tagjai is részt vettek a megnyitón Takács Ákossal, az ALFA ROMEO CLUB Magyarország Egyesület elnökével, valamint Tiegelmann Péterrel, a Hotel Európa ügyvezetőjével együtt.

Pintér Szilárd elmondta, nagy örömmel csatlakozott Dombóvár a programhoz, óriási megtiszteltetés, hogy az esemény házigazdái lehetnek. Büszkeséggel tölti el, hogy idén több regionális, és országos esemény helyszíne lehet a városuk. Mindezek mellett három 50 éves évfordulót ünnepel Dombóvár. 

– A gunarasi városrész ötven évvel ezelőtt épült, melyre egész rendezvénysorozattal készülünk, ennek első állomása, hivatalos megnyitója a mai verseny, találkozó. Idén, május 20-án a Kossuth-szoborcsoport Szigeterdőben történő felállításának és a városrész kerek évfordulójának megünneplésére készülünk. Retro hétvége, Rock Majális várja az érdeklődőket. A nyári programok zárásaként pedig a dombóvári úszó egyesület megalakulásának szintén 50 éves évfordulójáról emlékezünk meg – tette hozzá.

Minden elindult versenyző teljesítette a távot és feladatokat. Az eredményhirdetésen már Kerényi Zsolt alpolgármester adta át Dombóvár ajándékait számos különdíj mellett.

A dobogó legfelső fokára állhatott Sarkadi Tamás és csapata 76-os rajtszámmal, minimális különbséggel lettek másodikak Papp Imre Rolandék 22 rajtszámmal, és harmadik helyen Gönci Csaba és csapata 40-es rajtszámmal ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában