Ünnep

2023.05.21. 17:08

Kiválóságokat ismertek el Tolna város napján

Nemes gesztusokból, megható és felemelő pillanatokból sem volt hiány a tolnai város napi ünnepségen, ahol átadták az idei városi kitüntetéseket.

Steinbach Zsolt

– Az elmúlt évek történelmi léptékű megpróbáltatásai miatt válik az idei város napja még örömtelibbé és reményteljesebbé. Hiszen azzal, hogy ilyen sokan együtt vagyunk, tudunk mosolyogni és örülni egymásnak, éppen azt bizonyítjuk, hogy megküzdöttünk a nehézségekkel és talpon maradtunk. És ha kell, akár újabb kihívások elébe is állunk – fogalmazta meg Appelshoffer Ágnes polgármester az idei város napja fő üzenetét.

Fotó: Kiss Albert

A programok sora pénteken délután egy tolnai származású fotográfus, Bercsi Gábor kiállításával kezdődött a MAG-Házban.

Szombaton délelőtt zajlott a hagyományos ünnepi testületi ülés a kulturális központ rendezvénytermében, a Lovardában, ahol átadták az idei kitüntető díjakat. A program idén is a megszokott magas színvonalon zajlott, Gödrei Zoltán profi műsorvezetésével és a medinai Shisha Café zenekar remek műsorával. Az elszármazott találkozóját is erre a napra szervezték, a program résztvevői szintén az ünnepség vendégei voltak.

Idén a szokásosnál több, kilenc díjazott kapott elismerést. A „Tolna Városért” kitüntető díjat ketten kapták meg. Marácziné Kovács Mária a tolnai iskolák korábbi gazdasági vezetője, akinek kiemelkedő szerepe van számos helyi alapítvány és egyesület sikeres működésében. Kovácsné Füri Margit pedig a tolnai katolikus karitász alapító elnöke, amelynek munkáját országos szinten is elismerik, és amely tavaly megkapta az „Év Tolnai Civil Szervezete” díjat.

Ez utóbbi kitüntetést idén is egy nagyon aktív karitatív szervezet, a Tolnai Háló Közalapítvány nyerte el, a díjat Palotás Györgyi, az alapítvány kuratóriumának elnöke vette át Appelshoffer Ágnestől.

A „Tolna Város Kiváló Közalkalmazottja” elismerést Maul Miklós Péter, a tolnai zeneiskola tanára és Jankó Józsefné, a Pitypang óvoda nemrég nyugdíjba vonult óvónője érdemelte ki.

A „Tolna Város Kiváló Közszolgálati Tisztviselője” díjat Nagy Istvánnénak, az önkormányzati hivatal nyugdíjba vonuló munkatársának ítélte a képviselő-testület.

A „Tolna Város Sportjáért” kitüntetést Schalli Ádám, a tolnai Vitál Sport és Szabadidő Egyesület tenisz szakosztályának vezetője vehette át.

Életmentésért járó elismerő okleveleket is átadtak két paksi fiatalembernek, Gomán József Dávidnak és Jelencsik Zsoltnak, akik önkéntes segítőként megtalálták a március végén eltűnt mözsi kisfiút. A „megtalálók” is nemes gesztust gyakoroltak: felajánlották a díjjal járó pénzjutalmukat a Tolnai Háló Közalapítványnak.

A város napi program szombat délután és este szabadtéri szórakoztató programokkal folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában